• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Tika Romanya’ya Müslüman Mezarlığı Yapacak

featured

Romanya’nın başkenti Bükreş’te yaşayan Müslümanların en önemli sorunlarından biri olan Müslüman mezarlığının yapımını Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) üstlendi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Bükreş’te bulunan Türk Şehitliği bitişiğindeki mezarlığın ihtiyaca daha fazla cevap verememesi üzerine başlatılan çalışmalar neticesinde Bükreş Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Meclisi Mezarlıklar İdaresi ve Romanya Müslümanları Müftülüğü arasında imzalanan anlaşma ile İlfov iline bağlı Domneşti bucağında yer alan 4 bin metrekarelik arsa, 49 yıllığına Romanya Müslümanları Müftülüğüne ücretsiz olarak tahsis edildi. Romanya Müslümanları Müftülüğü ile yürütülen istişareler neticesinde mezarlığın inşasını TİKA’nın yapacağı bildirildi.

Romanya Müftüsü Yusuf Murat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslüman Türk mezarlığı konusunun, Türkler ve Tatarlar için uzun süredir bekleyen bir konu olduğunu söyledi. Murat, “Müftülüğümüzün gayret ve girişimleriyle bu konuyu çözüme ulaştırdık. Bükreş belediyesi araziyi müftülüğümüze teslim etti daha sonra biz de TİKA’dan destek talebinde bulunduk. TİKA da bu konuda yardıma hazır olduklarını ve ellerinden ne gelirse yapacaklarını söyledi. Bu konunun çözüme kavuşmasından dolayı Romanya devletine, Bükreş belediyesine ve TİKA’ya teşekkür borçluyuz.” dedi.

TİKA Bükreş Program Koordinasyon Ofisinin aracılığıyla başlatılan çalışmalar neticesinde mezarlık için Türk-İslam mimarisinin özelliklerini yansıtan bir mimari çizim projesi oluşturuldu. Mimari proje kapsamında inşası planlanan iki katlı lojman binası ve gasilhane için ısıtma, yalıtım, sıhhi tesisat, elektrik, kanalizasyon ayrıca yaya yolları ve çevre düzenlemesine ilişkin ayrıntılara yer verildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tika Romanya’ya Müslüman Mezarlığı Yapacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.