TRT – Atsız’ın Vefat Haberi

featured

Türkçü düşünce adamı Nihâl Atsız‘a ait bir videonun bulunmaması Türkçülerin en çok dert yandığı durumlardan birisiydi. Bunun dışında cenazesine ilişkin bir görüntü veya haber bülteni de gün yüzüne çıkarılamamıştı. Ancak dün yayına başlayan trtarsiv.com ile birlikte Türkçülerin umudunu canlandıracak bir gelişme yaşandı. Atsız’ın vefat haberinin yer aldığı 1975’in sonunda yapılan bir edebiyat program yayınlandı. Programın işte o bölümü:

Atsız hakkında çalışmalarıyla bilinen Serkan Akgöz‘e konuyla ilgili düşüncelerini sorduk. Akgöz, yaptığı araştırmalar sonucunda Atsız’a ait gün yüzüne çıkmamış onlarca fotoğrafın ve mektubun olduğunun altını çizdi. Akgöz, ”Bazı kişiler ellerindeki evrakları paylaşmaktan çekiniyorlar, anlam veremiyorum.” diyerek ekledi. TRT Arşiv’in umut verici gelişmeye imza attığını söyleyerek, 3-4 yıl kadar evvel bireysel başvuruyla talepte bulunduğunu ancak olumsuz dönüş aldığını söyledi. Yine Atsız’a ait olduğu düşünülen video kayıtlarının olabileceğini belirterek, bu konuda şu anda yurt dışında yaşayan birkaç kişiyle iletişim halinde olduğunu dile getirdi.

Haber: Gökhan İlhan

SabitHaber Özel

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TRT – Atsız’ın Vefat Haberi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.