• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Türk Doktorlar, Özbekistan’da 70 kadar Soydaşımızı Ameliyat Edecek

featured

Özbekistan-Türkiye Sağlık Haftası kapsamında Özbekistan’a gelen Türk doktorlar, 70 kadar Soydaşımızı kalp-damar, ortopedi, üroloji ve kadın hastalıkları gibi alanlarda ameliyatlar edecek.

Türkiye ve Özbekistan sağlık bakanlıkları, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Taşkent’te 4. Özbekistan-Türkiye Sağlık Haftası düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Uluslararası Sağlık Politikaları Daire Başkanı ve Sağlık Haftaları Koordinatörü Selami Kılıç, Taşkent Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan törende konuştu.

Türkiye’nin 1991’de bağımsızlığını kazanan Özbekistan’ı tanıyan ilk devlet olduğunu anımsatan Kılıç, Türkiye’nin kardeş Özbekistan ile ilişkilerini her alanda geliştirmeye önem verdiğini, Türk ve Özbek halkları arasındaki ilişkilerin ilerletilmesi yönündeki iradesini ortaya koyduğunu vurguladı.

İki ülke arasında sağlık alanındaki iş birliğinin 1997’de Türkiye ve Özbekistan hükümetleri arasında imzalanan Sağlık ve Tıp Alanındaki İşbirliğine Dair Anlaşma kapsamında geliştiğini kaydeden Kılıç, geçen yılın ekim ayında gerçekleştirilen Özbekistan-Türkiye Sağlık Haftası kapsamında Türk doktorların 381 hastada konsültasyon, 139 hastada ameliyat yaptığını ve 165 Özbek sağlık personeline de eğitim verdiğini bildirdi.

Kılıç, Özbekistan-Türkiye Sağlık Haftası kapsamında iki ülke doktorları arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da güçleneceğine ve taraflar arasındaki bilgi ve deneyim paylaşımının artacağına inandıklarını ifade etti.

Taşkent Çocuk Hastalıkları Hastanesi Baş Hekimi Gulirano Usmanova da Türk doktorlara Özbek hastaların tedavisine ve Özbek sağlık personelinin eğitimine katkıları için teşekkür etti.

– 19 tecrübeli doktor geldi

Kılıç, törenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve TİKA iş birliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye-Özbekistan Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında çocuk kardiyolojisi, kalp-damar cerrahisi, genel cerrahilik, üroloji, ortopedi ve jinekoloji branşlarında Türkiye’nin başarılı hastanelerinden 19 tecrübeli doktorun Özbek hastaların tedavisi ve ameliyatı için Özbekistan’a geldiğini belirtti.

Daha önceki sağlık haftalarında sadece plastik cerrahi alanındaki hastaların ameliyata alındığını hatırlatan Kılıç, bu yıl ilk defa çocuk kardiyolojisi, kalp-damar cerrahisi, genel cerrahi, üroloji, ortopedi ve jinekoloji branşlarında hastaların da ameliyat edileceğini ifade etti. Kılıç, Türk doktorların dün 45 Özbek hastayı muayene ettiğini, bugün ilk ameliyatların yapılacağını kaydetti.

Kılıç, 7 Temmuz’a kadar devam edecek Sağlık Haftası kapsamında Türk doktorların 70’ten fazla Özbek hastayı ameliyat etmesinin planlandığını dile getirdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Doktorlar, Özbekistan’da 70 kadar Soydaşımızı Ameliyat Edecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.