Türk Dünyasının Çocukları İstanbul’da Buluşuyor

featured
  • Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından düzenlenen Türk Dünyası Çocuk Şöleni, Çarşamba günü başlıyor.

    Şölene bu yıl Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Makedonya, Tataristan, Bulgaristan, Kırım, Suriye, Irak, Gagauzyeri, Dağıstan, Doğu Türkistan, Ahıska Türkleri ve Türkiye’den 400’ün üzerinde öğrenci katılıyor.

    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uygun gördüğü ailelerde misafir edilecek 400’ün üzerinde öğrenci, şölen süresince İstanbul’un tarihî ve kültürel zenginliklerini keşfederek unutulmaz bir tecrübe yaşayacak.

    24 Mayıs Çarşamba günü ( Bugün ) saat 10.00’da Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda başlayacak şölen, Türkiye’deki kardeşleriyle buluşmak için sabırsızlanan 400’ün üzerinde öğrencinin sergileyeceği renkli gösterilere ev sahipliği yapacak.

    22. Türk Dünyası Çocuk Şöleni’ne grup sorumlusu olarak gelen öğretmenler, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın tahsis ettiği konuk evlerinde, öğrenciler ise İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uygun gördüğü seçilmiş ailelerde misafir ediliyor.

    Şölen süresince öğrenci ve öğretmenlerin Türkiye’nin, tarihî ve kültürel zenginliklerini keşfedecekleri programlar, yine Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından gerçekleştirilecek. Şölen süresince konuklar; müze, saray, cami, alışveriş ve eğlence merkezlerini gezecekler, böylece Türkiye’yi ve Türk insanını, Türk tarihini en iyi şekilde tanıma imkânı bulacaklar

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Dünyasının Çocukları İstanbul’da Buluşuyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.