• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Türkçü Dergi’den Irak Seçimleriyle İlgili Açıklama

featured

Türkçü Bozkır Dergisi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Irak genel seçimleriyle ilgili sert bir basın açıklaması yayınladı. İşte o açıklama:

Bilindiği üzere 11 Mayıs tarihinde Irak genel seçimleri yapılmıştı. Seçim sonrası dijital oy sayımı sırasında Kerkük’te ortaya çıkan şaibeleri, sonrasında Irak Türklerinin haklı itirazı ve eylemlerini destekleyerek olayları üzülerek takip etmekteyiz. KYB’nin sözde referandumu sonrasında Irak ordusunun unsurlarınca yapılan operasyon ile Kerkük’ten binlerce işgalcinin ayrılması, kalan işgalcilerin boykot kararı ve Irak Türklerinin neredeyse tamamının oy kullanmasına rağmen KYB’nin Kerkük’te birinci parti gözükmesi şaibeleri açıkça gözler önüne sermektedir.

1 – Şaibeli bölgelerdeki oy sayımlarının dijital değil elle yapılması ve güvenliğin sağlanmasını,
2 – Oy sayımı sırasında şaibeleri planlayan, uygulayan kişi ve kurumların tespiti ve cezalandırılmalarını,
3 – Kerkük başta olmak üzere Irak’ta Türklerin yaşadığı şehir ve bölgelerde protestolara katılan soydaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasını;

Yukarıda sıraladığımız istekler başta olmak üzere seçim sonuçlarına ilişkin şaibelerin ortadan kalkmaması, Irak Türklerinin, Irak meclisinde hak ettiği temsili sağlayamaması ve Irak Türklerinin can veya mal kaybı yaşaması halinde Irak’a ticari ambargo uygulanmasını, şaibenin uluslararası alanlarda dile getirilmesini, Irak Türklerinin haklarının her konumda aranmasını başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere tüm bağımsız ve özerk Türk Devletleri’nden talep ediyoruz. Ayrıca, Türkiye’de Irak Türkleri Derneği’nin gerçekleştireceği tüm etkinlikleri destekleyeceğimizi bildirerek;

Türk milletine saygıyla duyuruyoruz.

Bozkır Dergisi

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkçü Dergi’den Irak Seçimleriyle İlgili Açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.