Türkistan’da Türk Dünyası Tiyatro Festivali Başladı!

featured

TÜRKSOY tarafından 2017 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Kazakistan’ın Türkistan kentinde organize edilen Türk Dünyası Tiyatro Festivali’ne, Türk devletlerinden 300’ü aşkın oyuncunun katıldığı ifade edildi.

Türk devletlerinden 300’den fazla tiyatro oyuncusunun katıldığı ive tiyatro gösterilerinin 3 gün süreceği açıklaması yapılan festival ile ilgili bir açıklama da Güney Kazakistan Eyaleti Valiliğinden geldi. Valilik, Türkistan kentinde Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Festivali’nin Kazak yönetmen Jumat Şanin’in doğumunun 125. yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiği duyurdu.

Valilikten gelen açıklamada, Türk dili konuşan ülkeler arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarının pekiştirilmesi, Türk kültürünün gelecek nesillere aktarılması, profesyonel sanatın tanıtımının yapılması ve Türk Dünyası Tiyatroları Konseyi toplantısı düzenlenmesinin festivalin amaçları arasında olduğu belirtildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkistan’da Türk Dünyası Tiyatro Festivali Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.