• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Türkistanlı Soydaşlarımızdan Mehmetçiğe Moral Ziyareti

featured

Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Beg ve yönetimi, Türk silahlı kuvvetlerimiz tarafından terör örgütü pyd/pkk’ya karşı Afrin’de yürütülen operasyon için Hassa/Hatay’da Mehmetçiğimize destek ve moral ziyareti gerçekleştirdiler.

Kalabalık bir heyetle destek ve moral ziyareti gerçekleştiren soydaşlarımız, Dernek başkanı Osman Beg tarafından Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği adına bir basın açıklaması yayımladı.

İşte O Basın Açıklaması;

” Yüce Türk Ordumuzun ” Zeytindalı Harekatı ” kapsamında Afrin’de verdiği kutsal mücadelede Mehmetçiğimize destek/moral vermek ve onların yanlarında olduğumuzu göstermek için; Derneğimiz yönetimi ve tüm bileşenleri olarak Hassa/HATAY’a gelmiş bulunmaktayız.

Türkistanlılar olarak biz de bu vatan için canımızı vermeye hazırız. Bizden önce gelmiş olan Türkistanlılar, atalarımız bu vatan için savaşmış, gazi ve şehit olmuşlardır. Kurtuluş savaşı sırasında bu aziz vatanı düşmandan kurtarmak için Türkistanlılar gelmiş ve Kuvayi Milliyeye destek olmuşlardır. Çukurova bölgesinde Hacı Yoldaş ve arkadaşları Kurtuluş Savaşı’nda savaşmışlar ve Tarsus’ta şehit olmuşlardır. Hacı Yoldaş’ın kabri Tarsus mezarlığındadır, anıtı da orada bulunmaktadır.”

Kurtuluş Savaşı sırasında İstanbul’da bulunan Özbek Tekkesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile hareket etmiştir. Anadolu’ya lojistik destek sağlamıştır.

Bizim Ata yurdumuz TÜRKİSTAN  ana vatanımız TÜRKİYE’dir. Bizler de tarihimizden ders alan Türkistanlılar olarak aziz vatanımız için burada Mehmetçiğimizin yanındayız.

 

M. Osman Beg

Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı

 

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkistanlı Soydaşlarımızdan Mehmetçiğe Moral Ziyareti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.