Irak Türkmen Cephesi (ITC) 12 Mayıs’ta gerçekleştirilecek parlamento seçimleri öncesi seçim hazırlıklarına devam ediyor. ITC Genel Başkanı Erşat Salihi, Irak’ın önemli siyasetçileri ile bir araya geldi.

ITC Genel Başkanı Erşat Salihi resmi Twitter hesabında yaptığı siyasi temasları paylaştı. Erşat Salihi ilk olarak bugün 5 Ocak’ta Türkmen Haşdi Şabi Birliği komutanı Yılmaz Neccar ile birlikte Bedir Örgütü Genel Sekreteri ve El Fetih itilafı listesi Başkanı Hadi El Amiri ile görüştü. Yapılan açıklamada: “Görüşmede, gelecek genel seçim ile aday adayların seçim mekanizması konuşuldu.” ifadelerine yer verildi.

Erşat Salihi daha sonra Musullu Türkmenlerden Şeyh Taki Mevla ile görüştü. Bu görüşme ile ilgili yapılan açıklamada: “ITC Lideri Erşat Salihi, İslam Yüksek Meclisi yetkililerinden Şeyh Taki Mevla ile görüştü. Görüşmede, genel seçim, Musul ve Telafer’de seçim hazırlıkları ile aday adayların seçimleri konuları ele alındı. Ayrıca Türkmen göçmenlerin Telafer’e dönmeleri ve imar konusuda görüşüldü.” diye kaydedildi.

ITC lideri Salihi daha önce de, “Gelecek seçim Türkmen milleti için ölüm ve kalım meselesidir. Kerkük’teki haksızlıklara son vermek ve geleceğimizi garantiye almak için herkesin seçime katılmalarını talep ediyorum” açıklamasında bulunmuştu. Irak Türkmen Cephesi yaklaşan seçimler öncesi Türkmenleri tüm Irak genelinde, özellikle Kerkük’te bir çatı altında toplama uğraşı veriyor. Bunun Kerkük’te gerçekleşeceği ve Irak geneline yayılmasının da umulduğu belirtiliyor.