• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Umudun Şairi – Volkan Turgut

featured

Kıymeti bilinmeyen, kimsesizliğe mahkûm edilmiş değerlerin ülkesidir Türkiye. “Fırat akar, Türkler bakar” misali kültürel yaşantımızdan nice değerler akıp gitmişken ve hâlâ da akıp gidiyorken bakıp görmemekte, görmezden gelmekte ısrar edenlerin ülkesi.

Kimileri körlük diyor buna. Kimileri cehalet, eğitimsizlik ya da fıtrat… Ben ideolojik saplantılara bağlıyorum bu pespayeliği. “Bizimle aynı ideolojiye tapınmayan hiç kimse değerli olamaz ve bizimle aynı ideolojiye tapınan herkes değerlidir” hastalığına.

Çoğu zaman karamsarlığa kapılıyorum. “Ne yani” diyorum kendi kendime “Yüz binlerce insan kimin, kiminle, hangi koşullar altında evleneceğiyle ilgileniyorken; bir o kadarı Dominik Cumhuriyetini ikamet ettiği sokaktan daha iyi tanıyorken tek başına mı bu pespayelikle mücadele edeceksin?” Sonra bir şairin eşsiz dizeleri düşüyor hatırıma:

Gün bekletmez açlarını,
Dağlar takar taçlarını,
Güneş altın saçlarını,
Döker az kaldı, az kaldı.

Dostum asma eleğini,
Kısma dua-dileğini,
Hak batılın bileğini,
Büker az kaldı, az kaldı.

Kıymeti bilinmemiş, yalnızlığa duçar, eşsiz bir umut şairinden söz ediyorum; Fatih AKAR’dan… Kaç tane şiirini ezberlersem borcumu ödemiş olurum, hakkında kaç yazı yazarsam hak ettiği kıymeti teslim ederim, bilmiyorum. Lâkin manevi borcumu ödemeden ölüp gitmek istemiyorum. Ve tüm içtenliğimle yalvarıyorum; bir hazine daha toprağın altında sonsuzluğa karışmadan, bir değerimiz daha küsüp incinmeden, popüler kültürün kurbanı olmadan tutalım ellerinden. Sahip çıkalım ona. Avazına kulak verelim.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Umudun Şairi – Volkan Turgut

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.