UNHCR, Akdeniz’de 9000 Göçmen Kurtardı

featured

Birleşmiş Milletler ve yardım kuruluşları geçen hafta sonunda Akdeniz’de insan kaçakçıları tarafından dayanıksız teknelerle denize bırakılan 9,000’e yakın kaçak göçmenin kurtarıldığını açıkladılar.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), çoğu Nijerya, Senegal ve Bangladeş’ten gelen kaçaklar gibi yaklaşık 20,000 kişinin, Libya’da kurulmuş olan yasadışı kamplarda suç örgütlerinin elinde tutulduğunu söyledi.

Bu kamplardan ancak istenilen parayı ödedikten sonra çıkabilen kişiler, Akdeniz’i aşması mümkün olmayan aşırı yüklü ve çürük teknelere hatta çoğu zaman lastik botlara bindirilerek denize çıkarılıyor.

IOM sözcüsü Leonard Doyle bugün Cenevre’de basına bilgi verdi ve “Belli ki bahar mevsimi kaçakçıları toplu kamplarda bulunan insanları buralardan çıkarmaya itmiştir. Kaçakçılar bu insanları kıyıya götürüp birileri tarafından kurtarılırlar umuduyla denize bırakmışlardır” dedi.

Birleşmiş Miletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) hafta sonunda düzinelerle göçmen teknesindeki kaçakları kurtarmak için 35 tekne, özel yardım botları, Avrupa Birliği Sınır gücü Frontex ile Libya ve İtalyan sahil koruma tekneleri ile 12 ticari geminin çaba gösterdiğini açıkladı.

UNHCR sözcüsü Babar Baloch, “Avrupa’ya, hükümetlere çağrımızı yineliyoruz, hayat kurtarmaya gelsinler. Bu boşluğu doldurmada sivil toplum kuruluşları çok büyük yardım sağlıyor” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
UNHCR, Akdeniz’de 9000 Göçmen Kurtardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.