Ürdün Kralı’ndan Çirkin Teklif: Kırım’ı Ver, Suriye’yi Al

featured

Ürdün Kralı İkinci Abdullah, Washington Post’ta yayımlanan söyleşisinde Batı’yı Kırım’da taviz vermeye davet etti.

Washington Post’ta 6 Nisan’da Lally Weymouth imzasıyla yayımlanan söyleşide, Ürdün Kralı II. Abdullah Batı ülkelerine ilginç bir çağrıda bulundu: Kırım’ı verin, Suriye’yi kazanın. İsrail – Ürdün ilişkilerinden İran tehdidine uzanan geniş bir skalada görüş bildiren Ürdün Kralı, Kırım’da Rusya yanlısı bir çözüm öneriyor.

Söyleşide Rusya’nın birinci önceliğinin Kırım olduğunu belirten Kral, Kırım’da Rusya’ya verilecek bir tavizin Suriye’de bir uzlaşmayla sonuçlanacağını söyledi. Krala göre, Ruslar Esed’in devamlılığını umursuyor olsalar da bu birinci öncelikleri değil ve Kırım’da Rusya lehine verilecek tavizler, Suriye’de Batı’nın arzuladığı çözüme daha yakın bir uzlaşmayla sonuçlanabilir.

Gürcistan’da Rusya’ya verilen taviz, Rusya’nın Kırım’ı işgalini engellememiş, tersine Rusya’nın daha pervasız davranmasına neden olmuştu. Kralın, Kırım’da da taviz kopartan Rusya’nın Suriye’de taviz vermesini neden beklediği belli değil. Ürdün’de bulunan “Kraliyet Stratejik İslam Araştırmaları Merkezi” tarafından en etkili 500 müslüman listesinde 1. sırada gösterilen ve İslam dünyasının en önemli figürü olarak kabul edilen Kralın, Kırım’daki müslüman Türklerin değil de, neden işgalci, baskıcı ve açıkça müslümanları hedef alan Rusların lehine konuştuğu ise merak konusu.

Ürdün Kralı II. Abdullah, I. Dünya Savaşı esnasında Osmanlı Devleti’ne başkaldıran ve sayısız Türk askerinin katlinde doğrudan ve dolaylı imzası bulunan Emir Şerif Hüseyin’in soyundan geliyor. 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ürdün Kralı’ndan Çirkin Teklif: Kırım’ı Ver, Suriye’yi Al

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.