Yeni Dünya’nın ( Malta Eriği ) İnsan Sağlığına Faydaları

featured

Genelde Yeni dünya olarak bilinen ve bazı bölgelerde Malta eriği olarak ta söylenen meyvesinin sağlığımıza faydaları saymakla bitmiyor.  Anavatanı Çin olan malta eriğinin, daha sonra Japonya, Asya ve Avrupa’ya kadar üretimi yayılmıştır. Ülkemizde ise Akdeniz Bölgesi’nde yetiştirilmekte olan Yeni Dünya meyvesinin faydalarını sizler için anlatmaya çalışacağız. Kumlu yada killi topraklarda yetişen Yeni Dünya ağacı, yaz-kış yapraklarını dökmez. Yeni dünya meyvesinin ağacı 8-10 metreye kadar büyüyebilmektedir. Basık elips şeklindeki yaprakları koyu yeşil renklidir, yapraklarının arkası ise küflü denilebilecek beyazımsı yüzeye sahiptir. 100 gram malta eriğin de 50 kalori ihtiva ettiği için tok tutucu özelliği vardır. Bu sebeple diyet yapanlar için uygun bir meyvedir.

– 100 gram malta eriğin de 50 kalori ihtiva ettiği için tok tutucu özelliği vardır. Bu sebeple diyet yapanlar için uygun bir meyvedir.

 İçeriğinde bulundurduğu lifler sayesinde kan şekerinin yükselmesini yavaşlatmakta ve böylelikle şeker hastaları için acıkma krizlerini önlemektedir.

– İçeriğinde antioksidan barındırdığından dolayı, hücre yenilenmesini sağlayıp kalp rahatsızlıklarına karşı etkilidir.

– İçeriğinde lif bulundurduğundan dolayı sindirim sistemi rahatsızlıkları ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

– Malta eriği düzenli olarak tüketilirse kabızlık sorununa çare olur.

– Malta eriği suda pişirilip haşlanırsa dizanteri ve ishale karşı iyi gelir.

– Malta eriği’nin çekirdeği idrar arttırıcı özelliği olduğundan dolayı böbrek taşlarının düşürülmesinde faydalı olmaktadır.

– Kan dolaşımını düzenler.

– Mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yeni Dünya’nın ( Malta Eriği ) İnsan Sağlığına Faydaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.