• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Yıldırım Nahçıvan’ı Ziyaret Edecek

featured

Bir günlük resmi ziyaret kapsamında Nahçıvan’da çeşitli temaslarda bulunacak olan Başbakan Binali Yıldırım’ın özellikle ekonomi konusunu ele alması bekleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım bugün, 20 Aralık’ta Azerbaycan’a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ni ziyaret edeceği bildirildi. Bir günlük resmi ziyaret kapsamında Nahçıvan’da çeşitli temaslarda bulunacak olan Başbakan Yıldırım’ın özellikle ekonomi konusunu ele alması bekleniyor.

Gümrük vergisi kaldırılmıştı

Azerbaycan’ın en önemli ticari ve ekonomik ortaklarından biri olan Ankara’nın, Türkiye-Nahçıvan formatı da dahil olmak üzere ekonomik iş birliğini her geçen gün daha da arttırdığı biliniyor. Son olarak geçtiğimiz Ekim ayında Türkiye, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nden ithal edilen malları gümrük vergilerinden muaf tutma kararı almıştı.

ğdır şehrinde gerçekleştirilen Azerbaycan-Türkiye İş Forumu’nda da katılımcılarla paylaşılan muafiyet kararı büyük sevinç yaratırken, yine karar doğrultusunda yılda 100 milyon dolar değerinde Nahçıvan yapımı ürünün, gümrük vergisi uygulanmaksızın Türkiye tarafından ithal edileceği değerlendiriliyor. Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı açıklamasında ayrıca, “Bu karar, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki bölgesel ve ticari iş birliğine büyük bir katkı sağlayacak.” ifadelerine yer verildi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yıldırım Nahçıvan’ı Ziyaret Edecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.