Yolcu Taşımacılığının Devi İflas Etti

featured

Yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı geçtiğimiz yıl faaliyetlerini durdurmuş ve şirket hakkında bir iflas davası açılmıştı. 15 Haziran’da Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada şirketin iflasına karar verildi. Bu kararla birlikte 65 milyon 250 bin TL kayıtlı sermayesi bulunan Ulusoy Seyahat için tasfiye süreci başlamış oldu.

Türkiye’nin en köklü yolcu taşımacılığı şirketlerinden biri olan Ulusoy, faaliyetlerine 1937 yılında Trabzon ve Of arasında gerçekleştirdiği yük taşımacılığıyla başlamıştı.  Ulusoy kardeşler arasında yaşanan anlaşmazlık sonrası şirket, Haluk Ulusoy’a kalmıştı. Ancak Ulusoy Seyahat, holdingin diğer işlerinde ve sektörde yaşanan sıkıntılar nedeniyle mali açıdan sıkıntıya girdi. Bunun üzerine şirketin Bahçelievler’de bulunan arazisi ve bazı otobüsleri icra aracılığıyla satışa çıkarılmıştı.

Bunların yanı sıra Ulusoy Seyahat’in yaklaşık olarak 6 yıl önce satın aldığı ünlü seyahat firması Varan da aynı Ulusoy gibi geçtiğimiz sene faaliyetlerini durdurmuştu. Türkiye genelinde hizmet veren ünlü otobüs firmalarının birbiri ardına maddi sıkıntıya girmesi, otobüs taşımacılığının geleceği hakkında kafalarda ciddi soru işaretlerinin belirmesine neden oluyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yolcu Taşımacılığının Devi İflas Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.