Ahmet Davutoğlu’dan Açıklamalar – Yeni Parti Merak Ediliyor

featured

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, sosyal medya üzerinden katıldığı programda merak edilen soruları yanıtlıyor. Ahmet Davutoğlu yeni partiyle ilgili açıklamalar yapıyor. İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları. (Sürekli güncellenecektir.)

* İnsanlar toplantılarda başka, kapılar ardında başka konuşmaya başladılar. Bir Fetö var bir de Fetöcük var. Mesela referandum öncesinde 2017 Nisan öncesinde yeni anayasa ile ilgili kaygılarımı televizyonlarda ifade etmek istedim hiçbiri buna cevap veremedi.

* Ben de bir gazete ile mülakat yaptım. En azından kaygılarım kayda geçsin istedim. “Durumu biliyorsunuz bizi mazur görün” dediler. Devlet adamı olarak değil, bu ülkede yaşayan biri olarak hicap duyduğum bir konu.

* MHP ile ittifak oy kaybettirir dedim. Bahçeli’nin öfkelenmesini de anlarım ama omuz omuza yürüdüğüm insanlar, her türlü fedakarlığı gösterdiğim insanların hedefinde olmayı da anlarım ama eşimin tıp konferansının iptal edilmesini anlayamam.

* Ben yapılanları 5 dakika sonra unuturum. Hiç. Benimle birlikte çalışan 16 tanesi, aralarında profesör bir hanımefendi var başdanışmanların yerine bir gün bile danışmanlık yapmamış inanların getirtilmesini anlayamam. Bu memurlar neden hedef alındı?

* AK Parti’de bir hizip ithamına karşı haya duyarım. Ben genel başkandım, bir an aklıma hizip gelse, onu aklımdan atardım. Hizip çalışmasına girmediğimin en önemli göstergesi, Erdoğan’ın verdiği MKYK listesini tümüyle kabul etmem.

* Devlet bina gibidir. Bina yıkılırken binada ailenizden biri varsa ondan başkasını düşünmezsiniz. İnsanın fıtratıdır bu. Eğer devlette de aileniz görev alıyorsa, devlet yıkılırken ailenizi düşünmekten devleti düşünemezsiniz.

Yayının tekrarını izlemek için tıklayınız.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ahmet Davutoğlu’dan Açıklamalar – Yeni Parti Merak Ediliyor