Bahçeli’den tekrar siyasi ayak çıkışı

featured

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün akşam gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Çantasından çıkardığı 27 Mayıs, 12 Mart ve 12 Eylül hükümetlerinin kabinelerinden oluşan belgelerle, FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasına yönelik çağrıda bulunan ve “Hangi partide varsa çıkartın” diyen Bahçeli, “Bulamıyorlarsa bize yetki versinler biz buluruz bunları” dedi. Bahçeli diğer yandan, Kılıçdaroğlu’nun söylemleri üzerinde hazırladığı dosyayı da açıkladı.Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

“BİZE YETKİ VERSİNLER, BİZ BULURUZ BUNLARI”

Araştırma komisyonunda ısrar etmek ve herkesi oraya da davet etmekte eğer kuşku verici davranışlarının üzerini örtme gibi bir çabaları yoksa zaten bir anlamı olmaz. Kalkıp beş partiyi bir araya getirdik Meclis’te, ne yapacağız hepimiz savcılık mı yapacağız? Hakimlik mi yapacağız, kolluk kuvvetlerinin mensupları mı olacağız? Birtakım olayları yakından izleyecek tarzda geçmişte olduğu gibi dinleme falan bu tür işler mi yapacağız? 

15 Temmuz’un arkasında bir Yurtta Sulh Konseyi var. Konsey kavramını ele aldığınızda bu bir tek kişi anlamına gelmez. Bunların içerisinde darbeyi yapan askerler olduğu gibi darbecilerle hareket eden siviller, bürokratlar olabilir. Darbe başarılı hale gelirse de ülkeyi yönetecek bir yönetim kadrosunun bulunması lazım.Ben diyorum ki, siyasi ayak kim ise çıkarılsın. Herkes diyor ki, partilerde kim var? Herkes kimi biliyorsa söylesin. Ben kimsenin adını vermiyorum. Bizdekileri biliyordum hadi güle güle dedim. Böyle bir konseyin askeri kanadı belli, Silivri ve Sincan’da. Peki siyasi kanadı nerede? Bunları bulun diyoruz. Bulamıyorlarsa bize yetki versinler biz buluruz bunları.

“HANGİ PARTİDE VARSA ORTAYA ÇIKARTIN”

Şu an müebbet cezası almış Silivri ve Sincan Cezaevinde bulunanlar eğer başarılı olsaydı ne olurdu? Hükümeti kimle kuracaklardı, Cumhurbaşkanları, Başbakanları kim olacaktı? Yurtta Sulh Konseyinin unsurları kimler olacaktı? Bunlar hangi partide varsa ortaya çıkartın diyoruz. FETÖ’nün uzantısı siyasi ayağı bunlar olsa gerek diyoruz. Yoksa şunlar şunlar vardı, bunları açıklayınız gibi ifadeler var. Biz nereden açıklayacağız polis miyiz?Siyasi ayağı öğrenebilmek için CHP’nin içinde varsa çıkartın, MHP’nin içinde varsa çıkartın, bürokraside varsa çıkartın. Bazılarını ABD görevlendirmiş adı bağımsız. Yoksa CHP’nin kuracağı komisyonun üç üyesiyle bu iş olmaz. Ama bu 15 Temmuz’un ruhuna inmiş, onlarla geçmişte münasebetleri olan insanlar Yurtta Sulh Konseyi’ni benden çok daha fazla tanıyor olsa gerektir. Ama istismardan vazgeçin. Çorbacıyla tatlıcıyla artık uğraşmayın. Bunlarla uğraşın.

KILIÇDAROĞLU’NA SUÇ DUYURUSU

Hazırladıkları lacivert dosyayı da gösteren Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik şöyle konuştu; “3 Nisan 2017 tarihinde ‘Bylock’çu vekiller açıklansın. AKP’de 120, 180 arasında bylock kullanan var. 15 Temmuz kontrollü bir darbe girişimidir. Saat 20.00’da darbe mi olurdu. Bylock’çu vekillerin açıklanmaması kontrollü darbe tezini güçlendiriyor’ demişti.Kılıçdaroğlu, 120 ile 180 arasındaki bylock’çuları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na götür ver. Eğer vermiyorsan biz sana suç duyurusunda bulunacağız, gel tıpış tıpış ayaklarınla bunların isimlerini ver diyeceğiz.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bahçeli’den tekrar siyasi ayak çıkışı