Başkan Vekilini Bozkurt İşareti Rahatsız Etti

Başkan Vekilini Bozkurt İşareti Rahatsız Etti

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 5. Açık Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda 48 kiloda Balkan şampiyonu olan sporcu Sıla Zeynep Turan, kürsüde bozkurt işareti yaparak sevincini kutladı. Turan’ın bozkurt işareti yaptığını fark eden başkan vekili Abdurrahman Akyüz bir anda şampiyon sporcuya “Terbiyesizlik yapma” diye çıkışarak onu kürsüden indirtti. Genç sporcu karşılaştığı tepki karşısında şaşkınlık içinde gözyaşlarına hakim olamadı. Yaşanan skandal olay üzerine başkan vekili Abdurrahman Akyüz’e karşı Bursalı Şampiyon sporcu Sıla Zeynep Turan’a MHP’nin Bursalı Genel Sekreteri İsmet Büyükataman sosyal medyadan destek mesajı yayınladı:

“Wushu Balkan Şampiyonasında 48 kiloda şampiyon olan Bursalı sporcumuz Sıla Zeynep Turan’ı Türklüğün sembolü Bozkurt işaretini yaptığı için “terbiyesizlik yapma” diyerek kürsüden indiren Federasyon Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz haddini bil!

Geçmişte de sicili kabarık olan Abdurrahman Akyüz’ün Türklüğe olan alerjisi, Türklüğün sembolü Bozkurt işaretine olan kini izaha muhtaçtır. Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu’nu göreve davet ediyor. Şampiyon sporcumuz Sıla Zeynep Turan’ı yürekten kutluyorum.”

’Federasyon değil aile şirketi’

Büyükataman tarafından dikkat çekilen ’sicil’ konusunda ise Abdurrahman Akyüz’ün çocuklarıyla yeğenlerinden oluşan A milli takımının yanı sıra federasyondan kara para aklandığı, milli takımdaki sporculara zorla namaz ve başörtü şartı koşulduğu, geçmişte Alevi bir sporcunun tokatlanıp aşağılanarak takımdan kovulduğu yönünde pek çok iddia gündeme gelmişti. Şampiyonalarda ’Recep Tayyip Erdoğan’ marşı çaldıran federasyon başkan vekilinin skandalları karşısında ise pek çok kişinin yargıya başvurması, şikayette bulunması sonuçsuz kalmıştı.

Exit mobile version