Bazı gazeteciler(?) FETÖmetre’den neden rahatsız?

bazi-gazeteciler-fetometreden-neden-rahatsiz

FETÖ ve Yunanistan’ın hedefindeki Tümarial Cihat Yaycı’nın istifasının ardından, Yaycı’nın geliştirdiği FETÖmetre bazı gazetecilerin hedefi oldu. FETÖmetre ile tespit edilen FETÖcüler için masum ve mazlum benzetmelerinin yapılması sosyal medyada tepkilere neden oldu. FETÖmetre’yi itibarsızlaştırmaya çalışan bu gazetecilerin neden bu kadar rahatsız olduğu ise akıllarda soru işaretleri bıraktı…

FETÖmetre adil değilmiş

Habertürk Yazarı Sevilay Yılman, daha önce bilinen bilgilerle kaleme aldığı yazıda FETÖMETRE’yi hedefe koydu. Bu sistemi bulan Cihat Yaycı’nın eniştesi üzerinden FETÖMETRE’ye işaret eden Yılman, “TSK’daki yakın akrabası FETÖ’cü bir komutan o kriterin (FETÖMETRE) daha adil uygulanmasını isteyemez miydi!” ifadesini kullandı.
Yılman şunları söyledi:

“Devletten FETÖ’yü arındırma/temizleme mücadelesi esnasında oluşturulan FETÖMETRE kriterleri arasında yer alan “akrabalık ilişkisi” ve hatta “arkadaşlık ilişkisi” nedeniyle FETÖ ile iltisaklı kabul edilip de çalıştığı kurum ya da kuruluşla ilişiği kesilen binlerce masum insan olduğuna da eminim…”

Hukuku ortadan kaldıran bir yöntemmiş

FETÖMETRE’yi hedef alan bir diğer isim de Çağlar Cilara oldu. Daha önce FETÖMETRE’ye karşı ve Askeri Okullardan atılan subay adaylarını desteklemek için çok sayıda program yapan Cilara, Cihat Yaycı’nın istifasının ardından

FETÖMETRE ile ilgili şunları söyledi:
“FETÖMETRE diye hukuku ortadan kaldıran bir yöntemle insanların hayatı karardı. Kaç insan FETÖMETRE ile ihraç olup aylarca cezaevinde yattıktan sonra beraat etti o çok muhaliflerin haberi var mı acaba? Bu ülke nasıl böyle hukuktan uzaklaştı ne ara bu hale geldik aklım almıyor.”

Nedim Şener tepki gösterdi

Gazeteci Nedim Şener, Cilara’ya yönelik “Binlerce FETÖ’cünün itirafçı olmasını sağlamış, 700 sivil mahrem imamı ortaya çıkarmış FETÖMETRE’yi itibarsızlaştırma işini buna vermişler, muhalif değil mi bu:)))” derken, Yılman’a da “Darbeci eniştesine acımamış adamı, kripto FETÖ’cüleri tespit eden FETÖMETRE ile vuruyor” sözleriyle tepki gösterdi.

Kaynak: Veryansın TV

İçindekiler

Exit mobile version