DTCF’de okul yönetimi teröristlere karşı sessiz

dtcfde-okul-yonetimi-teroristlere-karsi-sessiz

Uzun yıllardır, vatansever-milliyetçi öğrenciler ile öğrenci görünümlü teröristlerin arasındaki olaylarla gündeme gelen Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde sular durulmuyor. Haber merkezimize gelen ihbarlara göre, vatansever-milliyetçi öğrenciler fakültenin orta bahçe olarak adlandırılan bölgesine sokulmuyor. Öğrenciler bölümlerine ulaşmak için farklı güzergahları kullanarak derslerine gitmeye çalışıyor.

Orta bahçe “Kurtarılmış bölge”

Öğrenci görünümlü teröristler, güneydoğu ve doğu illerinde uygulamaya çalıştığı kurtarılmış bölge stratejisini fakültede de uyguluyor. Okul yönetimi ise güvenlik güçlerine verdiği emirle, bu stratejiye ortak oluyor. Vatansever-milliyetçi öğrenciler Orta Bahçe de görüldüğünde, savunmaları isteniyor ve cezalandırılıyor.

Şikayetler cevapsız, dekanlık sessiz

Ulusal medyada gündeme gelen olaylar sonrası şikayetler arttı. Teröristlerin, öğrencilerin eğitimlerini engellemesi, okul içerisinde tepkilere neden oluyor. Yüzlerce şikayet mektubu dekanlığa gönderiliyor. Ancak dekanlık, teröristlere karşı bir idari soruşturma başlatmak bir kenara dursun, şikayetleri cevaplamaya bile tenezzül etmiyor.

Kamp gibi çalışıyor

Fakülte içerisindeki teröristler, Kandil gibi çalışıyor. DTCF’deki öğrenci görünümlü teröristler yurt çapında birçok terör eyleminde yer aldı. Bunlardan bazıları; Bursa’da Nisan 2016’da Ulu Cami’de saldırı yapan canlı bomba Eser Çali, çaydanlıkta bomba hazırlayan görüntüleri ortaya çıkan ve öldürülen örgütün Yüksekova sorumlusu Emel Güçlü, İstanbul Bayrampaşa’da Çevik Kuvvet’e saldırı düzenleyen Berna Yılmaz, Çağlayan Adliyesinde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden Bahtiyar Doğruyol…

HDP avaz avaz, bizimkiler sessiz

HDP, DTCF’deki olayları yakından takip ediyor. HDP, olayları çarpıtarak, öğrenci görünümlü teröristleri koruruyor. HDP’nin sesi avaz avaz çıkarken, diğer partilerden olaylara ilişkin resmi açıklama yapılmadı. Vatansever-milliyetçi öğrencilerin savunmasız bırakılması ise kamuoyu tarafında tepkilere neden oluyor.

9 Kasım 2010 tarihinde Hasan Şimşek öğrenim gördüğü Dumlupınar Üniversitesi’nde, 20 Şubat 2015 tarihinde ise Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi’nde teröristlerce şehit edilmişti.

Exit mobile version