Dünyanın En Güçlü 10 Savaş Helikopteri

AH-2-Rooivalk-768x419

İşte sizler için derlediğimiz Dünyanın En Güçlü 10 Savaş Helikopteri, bu yazımızda dünyada en çok kullanılan ve en iyi performansı veren 10 en güçlü Savaş Helikopteri sizler için derledik.

10. AH-2 Rooivalk (Güney Afrika Cumhuriyeti)

Güney Afrika menşeli bir helikopter olan AH-2 Rooivalk, çok güçlü bir motoru ve tamamen Güney Afrika’nın yerli üretim olması ve tamamen yerli üretim olması sebebiyle en iyiler arasında yer almaya hak kazandı.

9. AH-1Z Viper (ABD)

Anlık operasyon odaklı geliştirilen AH-1Z Viperlar, Çift motorludur ve özellikle denizlerde savaşması için üretilen bir saldırı helikopteridir. Bu helikopterin diğer özelliği ise hareket halindeki dengesi sayesinde nişan almayı kolaylaştırmaktadır.

8. AH-64D Apache Long Bow (ABD)

Bu helikopterler özel bir zırh delme stratejisine sahiptir. Bu helikopterler zor hava koşullarında görev yapması ve dayanıklı olması için tasarlanmıştır. Otomatik top, Katlanabilir roket sistemleri ve 30 mm mermi ile yüklenebilen silah sistemine sahiptir.

7. MI-28H Havoc (Rusya)

Rus yapımı bu helikopterler burun bölgesinde güçlü ama seri atış yapamayan, yani uzun menzilli bir makineli tüfeğe ve ağır bomba taşıyabilen kanat açıklığına sahiptir. Özel bölgelere nakliye içinde oldukça sık kullanılırlar.

6. AH-1W Super Cobra (ABD)

Çift motorlu olan bu savaş helikopteri Meşhur seri kobra tipinin en gelişmiş savaş helikopteridir.

5. Z-10 (Çin)

Çin hava kuvvetlerinin ürettiği bu savaş helikopteri yeni nesil teçhizatla donatılmıştır. Standart bir makineli tüfek sistemi vardır. Helikopterin sahip olduğu silah sistemleri: HJ-9 tipi tanksavar (güdümlü) füzeleri, JH-10 Anti tank füzeleri, TY-90 havadan havaya füzeler ve 30 mm topu bulunmaktadır.

4. MI-24 Hind (Rusya)

Hem savaşlarda saldırı helikopteri olarak kullanılmasının yanında özellikle askeri personel taşımada çok iyi olan bu güçlü ve büyük helikopter, ne kadar kullanışlı olduğunu askeri çevreler çok iyi biliyor.

3. Eurocopter Tiger (Avrupa Birliği)

Turbomeca-Rolls – Royce ve MTR – 390 Turboşaftlı 2 süper motoru sayesinde uzun menzilli harekatlarda kullanılabilmektedir. Avrupa ortak ürünü olan bu savaş helikopterleri bölgenin fiziksel şartlarına göre dizayn edilmiştir.

2. TUSAŞ T-129 Atak (Türkiye)

İtalyan Agusta şirketi ve Türk Aselsan şirketlerinin ortak üretimi olan bu harika helikopter, Çok sayıda mühimmat taşıyabilme, Seri atış yapabilme ve üç namululu hassas makineli tüfeği ve hatta son derece çevik olması ile göz dolduruyor. Bu helikopterler için üretilen özel tanksavar füzeleri ile zırhlı araçların korkulu rüyası olmaya geliyor.

1. Kamov KA-52 (Rusya)

Tek bir pilot tarafından kullanılabilen bu devasa helikopter saatte 340 km hıza ulaşmakla birlikte gövdesinde çok sayıda ağır mühimmat bulunduruyor.

 

İçindekiler

Exit mobile version