Ekrem Eray Arda Kimdir?

featured

Ekrem Eray Arda kimdir? www.ekremerayarda.com resmi sayfasında yer alan bilgiye göre; “25 Mart 1985’te İstanbul’da, uzun yıllar önce Bulgaristan, Kırcaali’den Kartal’a göç etmiş bir aileden gelen Akın Arda ile Rizeli bir ailenin mensubu olan Filiz Arda çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi.”

“17 Aralık Operasyonu’nda dün adliyeye getirilen 71 şüpheliden 16’sı tutuklandı. Toplam tutuklu sayısı 24 oldu.”

Türkiye, Ekrem Eray Arda’yı şu haberle tanımaya başladı. Hürriyet Gazetesi‘nin yaptığı Aralık 21, 2013 tarihli haberinde; “17 Aralık Operasyonu’nda dün adliyeye getirilen 71 şüpheliden 16’sı tutuklandı. Toplam tutuklu sayısı 24 oldu.”

“Nöbetçi Hakim Selahaddin Elitaş gece saat 01.00 sıralarında operasyona ilişkin ilk kararını açıklayan hakim oldu. “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, resmi belgeyi bozmak, yok etmek, veya gizlemek, rüşvet almak ve vermek, nüfus ticareti gibi suçlardan mahkemeye sevk edilen şüpheliler Yavuz Çelik, Sadık Soylu, Mehmet Ali Kahraman, Mehmet Erdal, İsmail Çakal, İsmail Kibici, Hüseyin Avni Sipahi, Fuat Kuşçu, Ekrem Eray Arda, Aliseydi Karaoğlu,Ali Karaaslan, Ahmet Emil, ve Abdullah Uçar ve Abdullah Oğuz Bayraktar serbest bırakıldı. Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Uçar Bayraktar soruşturmanın en çok konuşulan isimlerinden biriyidi.”

“FETÖ’cü hâkimlerden tazminat istedi”

17 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşen “Yolsuzluk operasyonu” ile ismi duyulan Ekrem Eray Arda, 15 Temmuz 2016 yılında FETÖ’cülerin Darbe girişimini Türk Milleti’nin geri püskürtmesinden 2 ay sonra gündeme Sabah gazetesi’nin 16.9.2016 tarihli “FETÖ’cü hâkimlerden tazminat istedi” başlıklı haberiyle gündeme geldi.  “İşadamı Eray Arda’nın avukatı Müşir Deliduman tarafından İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, FETÖ’nün 17-25 Aralık operasyonları kapsamında Arda’nın gözaltına alındığı, daha sonra ise hakkında takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

Haksız şekilde 4 gün gözaltında kalan Arda’nın iş ve itibarının zedelendiği belirtilerek, günlük 2 bin liradan hesaplanmak üzere 8 bin lira maddi tazminat talep edildi. 8 bin lira da manevi tazminata karar verilmesi istendi. Avukat Deliduman, tazminat miktarının işadamı olan müvekkili için sembolik bir rakam olduğunu ve darbe şehitlerine bağışlanacağını belirtti. Dilekçede, mağduriyet karşısında ödenecek tazminatın, usulsüz kararları veren FETÖ’cü hâkim ve savcılardan tahsil edilmesi istendi.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Sadece haksız gözaltı yapılmamış, FETÖ’nün hiyerarşisi içinde operasyon yapılmıştır. Örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarının işlendiğine dair kuvvetli deliller mevcuttur. 15 Temmuz 2016’da TSK içine sızmış örgüt mensupları darbe girişiminde bulunmuştur. Kökleri dışarıda olan FETÖ, 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde de yargı yolu ile darbe girişiminde bulunmuştur. 17-25 Aralık ihanet ve intikam operasyonu, emniyet ve yargı içine sızmış örgüt üyeleri tarafından soruşturma senaryosuna büründürülmüş darbe girişimidir. Müvekkilim, kumpasçı, sızmacı ve tasfiyeci terör örgütüne bu tazminat davasını açmayı uygun görmüştür.” Avukat Deliduman, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Gülen ve ona bağlı polislerin yargılandığı 17-25 Aralık darbe girişimi davasına mağdur sıfatıyla müdahil olmak için de ayrı bir dilekçe verdi. Mağdur Arda daha önce de FETÖ savcısı Zekeriya Öz’le ilgili suç duyurusunda bulunmuş, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Öz hakkında müebbet hapis istemiyle açtığı davada müşteki olarak yer almıştı.”

“Aziz Yıldırım ve Ali Yıldırım şoke oldu: ‘İhanete uğradık…”

Hürriyet gazetesi‘nin 06 Haziran, 2018 tarihli yer alan haberinde; Ekrem Eray Arda’nın adı; “Aziz Yıldırım ve Ali Yıldırım şoke oldu: ‘İhanete uğradık…” başlığıyla duyuluyor. Gazete’de çıkan haberin Ekrem Eray Arda kısmında şu ifadelere yer veriliyor; “Fenerbahçe’de haftasonu Kadıköy Ülker Stadyumu’nda yapılan kongrede 20 yıllık başkanlığa veda eden Aziz Yıldırım’ın kaybetmesinin yankıları sürüyor. Yıldırım’ın en büyük darbeyi ise yaklaşık 3 bin kongre üyesinin bulunduğu kürek şubesinden yediği iddia edildi.”

Haberin devamında, “Aziz Yıldırım’ın kaybetmesinin önemli nedenlerinden birisinin yönetim kuruluna aldığı Ekrem Eray Arda olduğu öğrenildi. Kürek Şubesi, Arda’nın Yıldırım’ın listesinde yer almasına tepki gösterdi. Arda, önce Koç’un listesinde yer almak için girişimlerde bulundu. Koç’un kabul etmemesi üzerine Yıldırım’a yönünü çeviren Arda, listeye girmeyi başardı. Seçimden bir gün önce Kürek Şubesi’ni ziyaret ederek destek isteyen Yıldırım’a üyeler, “Ekrem Eray Arda geçmişte bizim şubede sporcu olarak bulundu. Ancak biz kendisini istemiyoruz. Başka bir isim önerelim onu alın listenize” diyerek teklifte bulundular. Yıldırım’ın bu isteği geri çevirmesi üzerine de Kürek Şubesi, Ali Koç’u destekleme kararı aldı.”

“Demokrat Parti İl Başkanına yarım milyonluk dava”

Sabah Gazetesi‘nin 24.10.2020 tarihli haberinde Ekrem Eray Arda, “Demokrat Parti İl Başkanına yarım milyonluk dava” başlığıyla vatandaşların karşısına çıkıyor. Haberde ” Beykoz Çubuklu’da ikamet eden Ekrem Eray Arda, Ayşe T.’ye ait bir villaya aylık 40 bin lira kira bedeli ödüyordu. İddiaya göre, Başkan Arda kira sözleşmesinin dolmasına rağmen evden çıkmadı.

Bir yıl boyunca Arda’dan kira parasını alamayan genç kadın ise İstanbul İcra Müdürlüğü’ne başvurdu. Bir yıllık kira bedeli olarak yaklaşık 500 bin liralık alacağını olduğunu belirten genç kadın, Arda hakkında icra takibi başlattı.

Arda, icra takibine itiraz etti. Arda, eve tadilat yaptırdığını asıl alacaklının kendisi olduğunu kaydetti. Dosya, itiraz sonrası hukuk mahkemesine gönderildi.”

“Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı’na 1 milyon 300 bin dolarlık “dolandırıcılık” suçlaması” 

Oda Tv’nin 24 Kasım 2022 tarihli haberinde, Ekrem Eray Arda vatandaşların karşısına 1 Milyon 300 bin dolarlık “dolandırıcılık” suçlamasıyla çıkıyor. Haberde ;Dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi ile makamında görüştüğünü ifade eden Fevzi Öztürkmen, şunları anlattı: “Hüseyin Avni Sipahi beni tebrik ederek ilçe belediyesinin imkanlarının çok kısıtlı olduğunu söyleyerek Doğu illerimizde Beşiktaş Belediyesi olarak asfalt yatırımı yapacaklarını, bu konuda kendilerine yardımcı olup olmayacağını sordu. Duyarlı bir işadamı olarak Doğu’ya yardım yapılacak ise ‘memnuniyetle’ diyerek tamam dedim. Hüseyin Avni Sipahi bana bu yardım için 1 milyon 300 bin Amerikan doları yardım yapmamı istedi ve bu yardım parasını verdiğimde bana dekont vereceğini söyledi. Ben parayı ne şekilde vereceğimi sorduğumda, Hüseyin Avni Sipahi, Ekrem Eray Arda isimli bir yeğeni olduğunu ve ona vermem gerektiğini söyledi.”

“Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar adliyeye sevk edildi”

Ekrem Eray Arda, vatandaşların karşısına bu sefer, Beşiktaş Belediyesi’ne yapılan rüşvet operasyonuyla çıkıyor. Oda TV’nin 15 Aralık 2022 tarihli haberinde, “Beşiktaş Belediyesi’ndeki rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan eski belediye başkanı Murat Hazinedar, Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda ve diğer şüpheliler Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.” Aralarında Ekrem Eray Arda’nında bulunduğu 7 kişi ‘irtikap’ ve ‘zimmet’ suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Ekrem Eray Arda, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“Millet İttifakı’nda seçim öncesi sıcak gelişme… Görevden alındı”

Siyasi kimliğinden çok yolsuzluk operasyonu ile gündeme gelen Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, 29 Mart 2023 tarihinde Oda Tv’nin tarafından yapılan haberde, görevden alındığı belirtildi. Oda Tv’de yer alan habere göre; “hakkındaki rüşvet suçlaması nedeniyle yargılaması devam eden Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda görevden alındı.

Ekrem Eray Arda’nın adı son olarak Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı iftarda gündeme gelmişti.

Odatv’nin gündeme getirdiği fotoğraflarda hakkındaki yargılamaya rağmen Arda’nın Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alarak fotoğraf vermesi tepki çekmişti.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve karakola giderek imza vermek zorunda olan DP İl Başkanının Kılıçdaroğlu’nun bu kadar yakınında olması tartışmalara yol açmıştı.

Hakkındaki yargılamanın bir sonraki duruşması 9 Mayıs’ta görülecek olan Arda’nın söz konusu davadan önce görevden alındığı öğrenildi.”

Kaynaklar: https://www.odatv4.com/siyaset/millet-ittifaki-nda-secim-oncesi-sicak-gelisme-gorevden-alindi-277631

https://www.odatv4.com/guncel/-murat-hazinedar-adliyeye-sevk-edildi-262551

https://amp.odatv4.com/guncel/demokrat-parti-istanbul-il-baskani-na-1-milyon-300-bin-dolarlik-dolandiricilik-suclamasi-259680

https://www.sabah.com.tr/gundem/2020/10/24/demokrat-parti-il-baskanina-yarim-milyonluk-dava

https://www.hurriyet.com.tr/sporarena/galeri-secim-sonrasi-sok-sozler-ihanete-ugradik-40858076

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/yolsuzluk-operasyonunda-24-kisi-tutuklandi-25412946

https://www.sabah.com.tr/gundem/2016/09/16/fetocu-hkimlerden-tazminat-istedi

https://www.ekremerayarda.com/biyografi.php

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ekrem Eray Arda Kimdir?