Erkan Mumcu’nun Röportajı Sıcaklığını Koruyor

featured

Bir dönem AK Parti milletvekilliği, MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Erkan Mumcu geçtiğimiz günlerde Odatv ile bir röportaj yapmıştı. Mumcu’nun röportajı hale sıcaklığını koruyor ve polemiklere neden oluyor. Röportajda Mumcu’nun, Abdullah Gül ve Mehmet Ağar’a ağır eleştiri ve soruları olmuştu.

 İlgili haber:  Erkan Mumcu Kimdir?

FETÖ’nün İlk Kumpası

Mumcu, 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan 367 krizi için kumpas ifadesini kullanmıştı. “Kumpas”ın 2005’te hazırlandığını ve operasyonun içerisinde FETÖ’nün de olduğunu iddia etti. 367 kumpasının -o dönem ki- Başbakan Erdoğan’a karşı Abdullah Gül seçeneğini ortaya çıkarmak için hazırlandığını ifade etti. Operasyonun içerisinde Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın da olduğunu iddia eden Mumcu, “O koalisyonun hala çalıştığını düşünüyorum” dedi.

Majestelerinin Valisi Gül

Erkan Mumcu “Asıl hesap vermesi gereken adam Abdullah Gül” dedi. Abdullah Gül için “Majestelerinin valisi” ifadesini kullandı. Mumcu “yanlışıyla eğrisiyle doğrusuyla Tayyip Erdoğan daha hakiki bir adam ama öteki arkadaş (Gül) öyle değil” dedi.

Ağar’a Şantaja Yapıldı

Mumcu, o dönem ki ANAP-DYP koalisyonunun bozulması sürecinde İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar’a şantaj yapıldığını düşündüğünü söyledi. Mehmet Ağar’ın bu sayede Susurluk davasından kolay yolla kurtulduğunu iddia etti.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erkan Mumcu’nun Röportajı Sıcaklığını Koruyor