Eskişehirli Türkçüler 19 Mayıs’ı Kutladı

featured

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Eskişehir’de coşkuyla kutlandı.

Eskişehir’in ilk ve tek Türkçü yerleşkesi olan ve Kavgamız Dergisi İl Temsilciliğini yürüten Eskişehirli Türkçülerin düzenlediği etkinlikler 14:00’da İki Eylül Caddesi Pirinç İş Hanı önünde düzenlenen yürüyüşle başladı. Porsuk Bulvarına kadar sloganlar eşliğinde yürüyen Türkçüler, ilerleyen saatlerde Kanlıkavak Parkı’nda Dombra, Bağlama ve Kopuz eşliğinde Türkçü ezgilerle piknik düzenleyerek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladılar.

 

Havanın kararmasıyla beraber Porsuk Bulvarı köprüsünde meşaleler yakan Eskişehirli Türkçüler, 19 Mayıs’ta yanan Özgürlük ateşini canlandırdılar. Sloganlar eşliğinde yanan meşalelerin sönmesiyle yerel televizyon kanallarına basın açıklamasında bulunan Eskişehirli Türkçüler Başkanı ve Kavgamız Dergisi Eskişehir İl Temsilcisi Eren Şahin 19 Mayıs 1919 tarihinin sadece Türkiye Türkleri için bütün Türk Dünyası için de bir dönüm noktası olduğunu ,Ulu Önder Atatürk’ün devrimlerinin tamamlayıcısının Türkçü gençlik olacağını, resmi törenler düzenlenene kadar her yıl daha büyük bir coşkuyla Eskişehir’de 19 Mayıs’ın kutlanacağını dile getirdi. Meşale gösterisinin ardından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri sona erdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Eskişehirli Türkçüler 19 Mayıs’ı Kutladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.