• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

FETÖcü hakimin “tüp bebek” firarı

featured

FETÖ üyeliğinden mahkum olan eski hakim İdris Berber, ‘tüp bebek tedavisi’ gördüğü gerekçesiyle ev hapsine çıkarıldı. O da, elektronik kelepçeyi kırıp firar etti. Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 2014’teki Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) seçimlerinde FETÖ’nün adayı olduğu öne sürülen eski Tetkik Hakimi İdris Berber’in “Tüp bebek tedavisini aksatmayacak şekilde” elektronik kelepçe ile adli kontrol altına alınmasına karar verdi ve tahliye etti.

DENETİMİ İHLAL ETTİ

Sözcü’den Asuman Aranca’nın haberine göre, Berber, Mart ve Nisan 2019’da 3 kez denetimi ihlal etti. Denetimli Serbestlik Bürosu’ndan gelen uyarılar da “Tedavide olabilir” denilerek göz ardı edildi. Daha sonra da sinyal alınamayınca Berber’in kaçtığı ortaya çıktı ve hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yakalama kararında İdris Berber’in denetimi ihlal etmesine göz yumulduğu adeta itiraf edilerek, “Tüp bebek tedavisinde” olabileceği ihtimali nedeniyle, denetiminin kapatılmamasının istendiği belirtildi.

Kararda “Mahkememizce makul bir süre beklendiği, sanık İdris Berber’in ikametine döndüğüne ilişkin bilginin ulaşmamış olması nedeniyle tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkartılması yönünde karar vermek gerekmiştir” denildi.

Eski Hakim İdris Berber, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanmış, 8 yıl 9 ay hapse mahkum edilmişti. 27 Haziran 2018 tarihinde de “Hasta babası ve kardeşine baktığı ve eşiyle birlikte tüp bebek tedavisi gördüğü” gerekçesiyle tahliye edilip, elektronik kelepçe takılmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
FETÖcü hakimin “tüp bebek” firarı