Filo Kiralama Nedir?

featured

Filo kiralama şirketlerin toplu araç gereksinimlerini karşılamak için satın alma yerine belirli bir ücret karşılığı ve belirli bir süre için filo kiralama hizmeti veren şirketlerden kiralamasına filo kiralama hizmeti denilir.

Filo kiralama İstanbul gibi metropollerimizde giderek daha çok tercih edilen bir hizmet olarak bunun en önemli nedeni pek çok farklı avantaj sağlamasıdır. Filo araç kiralama temelde bir outsource uygulamasıdır. Şirketler satın aldıkları hizmetin maliyetini düşürebildikleri için öz kaynaklarını çok daha efektif bir şekilde kullanma imkanından yararlanabilirler.

İstanbul filo kiralama hizmeti almak isteyen şirketler için Carvento güvenilir, hızlı, uygun fiyatlı ve kaliteli hizmetler sunar. Böylece serbest piyasada ve rekabet ortamında faaliyetlerini aksaksız bir şekilde sürdürme imkanını elde edebildikleri gibi yüklü nakit çıkışı yaparak araç satın almak yerine daha başarılı, alternatif bir çözümü değerlendirmiş olurlar. Bunun en önemli nedeni filo kiralama hizmetlerinin şirketlere kendi kaynaklarını koruma, kredibilitelerini güçlü tutma ve likiditelerini farklı yatırımlara aktarma imkanı sağlamadaki rolüdür.

Filo araç kiralama hizmetlerinde kullanılan araçlara ilişkin her tür takip filo kiralama hizmeti veren şirketler tarafından gerçekleştirilir. Bu sayede filo kiralama hizmeti alan şirketler iş gücünden de tasarruf ederler. Kiralanan araçların yakıt masraflarının tümünün giderleştirilebilmesi yoluyla vergi avantajı da ikiye katlanabilmektedir.

Carvento araç kiralama hizmetinden yararlanan müşteriler araç kiralama hizmeti aldıkları süre boyunca kapsamlı ve kaliteli hizmetlerden faydalanırlar. Türkiye genelinde farklı noktalarda konumlanmış 360 servis noktasıyla Carvento tüm müşterilerine üst düzey hizmet verir. 7/24 Assistance hizmetiyle müşterilerine ihtiyaç duyulan her an gerekli desteği sağlayan Carvento bu kapsamda anlaşmalı lastik servislerinde lastik depolama ve lastik değişimi gibi hizmetler de sunar. Bu sayede araç kiralama hizmetini tercih eden müşteriler kaynaklarını firma yatırımında kullanma avantajını değerlendirebilirler.

Filo Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Filo kiralama, bu hizmeti tercih eden şirketler için pek çok avantajı da beraberinde getirir. Bu nedenle her geçen gün daha çok sayıda şirket bu hizmeti tercih eder. Filo kiralama hizmeti araç satın alımına göre çok daha uygun maliyetli olduğundan ekonomik açıdan da avantajlıdır.

Carvento araç kiralama hizmetlerini tercih eden müşteriler araçların sigortası, bakımı, vergisi, evrak işleri ve daha farklı detaylarla uğraşmaktan kaynaklanan sorumluluklardan ve iş yükünden kurtulurlar.

Araç satın alımı yapıldığı durumlarda aracın ÖTV ve KDV miktarının gelir vergisinden, ÖTV ve KDV ile ilgili işlemlerden sonra kalan meblağ da amortisman adı altında vergi matrahından 5 yıllık sürede düşülebilir. Satın alınan araçlara ilişkin kasko, yedek parça, bakım onarım, yakıt gibi harcamalar gider olarak gösterilebilir.

Filo kiralama işlemi sonrasındaki muhasebeleştirme süreci satın alımda sonraki muhasebeleştirme işlemlerinden farklı olduğu gibi sağladığı avantajlar da çok daha fazladır.

Filo kiralama işlemlerinde hazırlanan kiralama faturasında görülen KDV miktarı, indirilerek KDV hesabına eklenip muhasebeleştirilebilir. Filo kiralama hizmetine konu olan aracın ya da araçların faturalarında bulunan KDV miktarı ile ilgili işlemler gerçekleştirildikten sonra kalan meblağ gider olarak gösterilebilir.

Carvento sigorta, bakım onarım, kasko, yedek parça gibi masrafları filo kiralama hizmeti boyunca karşılar. Filo araç kiralama hizmeti alan şirketler için bu maliyetler ortadan kaldırılmış olur. Bununla birlikte filo kiralama hizmeti kapsamında bulunan araçlardan her biri için yapılan yakıt harcamaları gider olarak gösterilebilmektedir.

Carvento: Sektörünün Yenilikçi İsmi

Araç kiralama sektöründeki faaliyetlerine başladığından beri sürekli artan müşteri memnuniyet oranına sahip bir isim olan Carvento yüksek müşteri memnuniyet oranına sahiptir. Carvento’nun hizmet anlayışının temelini her zaman için en kaliteli hizmetleri en uygun fiyatlarla sunmak oluşturur.

Carvento’dan kiralanan araçlarla ilgili olarak kiralama fiyatı ve verilen rezervasyon onayı konusunda başlangıçta anlaşılan koşullar geçerlidir. Bu koşullarda herhangi bir değişikliğin talep edilmesi durumunda; söz konusu değişikliklerin aracın rezervasyonunun olması, bakım kilometresinin gelmesi gibi farklı operasyonel nedenlerle karşılanması mümkün olmadığında talebin karşılanamaması riski bulunur.

Değişiklik talebi kabul edilmiş olsa dahi bu durumun baştaki fiyat hesaplamasını değiştirebileceği ve ek bir ücret talep edilmesinin söz konusu olabileceği unutulmamalıdır. Erken dönüş durumunda iade söz konusu olamayabilir.

Kiralama süresinin uzatılmasına ilişkin ilk talep telefonla alınır ve ücret mail order yoluyla tahsil edilerek süreç onaylanır. Eğer uzatma taleplerinin devamlılığı söz konusu olursa aracın Carvento araç kiralama ofislerinden birine götürülerek kontrol ettirilmesi gerekliliği bulunmaktadır.

Carvento araç kiralama süresi 24 saattir. Aracın teslim tarihinde geç iade edilmesi durumunda her saat için günlük kiralama bedelinin %20’si kadar ek tutar talep edilebilir. 3 saatten fazla süren gecikmelerde 1 günlük ücret tahsili yapılır.

Araç tesliminde onay alınmadan gecikme yaşandığı durumlarda Sigortadan Yararlandırma Teminatı devre dışı kalabilir. Yolculuk sırasında ihtiyaç duyulması söz konusu olan hizmetler Carvento rezervasyon sorumlularına iletilerek fiyat ve uygunluk konusunda bilgi sahibi olunması mümkündür. Nadiren olsa da rezervasyonda seçilen aracın eşdeğer marka ve modelde bir araç ile değiştirilmesi söz konusu olabilir.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Filo Kiralama Nedir?