Gündem Türkmen bölgelerindeki Siyasi Durum

featured

Kerkük’teki Türkmen Karar Partisi’nde, Türkmeneli Lideri Erşad Salihi, Türkmen siyasi parti başkanları, sorumluları, Türkmen milletvekilleri ve Kerkük İl Meclisi Türkmen Kitlesi üyelerinin katılımı ile geniş çaplı toplantı organize edildi.

Toplantıda Türkmen bölgelerindeki siyasi durum ve Kerkük krizi ele alındı. Toplantıda ayrıca Türkmenlerin haklarına sahip çıkmak için gelecekte yapılacak olan adımlar görüşüldü. Türkmeneli Lideri Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi’nin Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret detaylı olarak ele alındı. Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Milletvekili Erşat Salihi Kerkük’teki bayrak krizi ile ilgili konuştu. Salihi, Türkmenlerin birlik içerisinde olduğuna vurgu yaparak “Tüm Türkmen partilerinin görüşü birdir bayrak krizi konusunda kimse bizi ayıramaz. Ayrıca 140. maddenin Irak anayasasında süresi bitti onun yerine parlamentoda çıkartılan 23. madde geldi oda Kerkük’ün geleceği için ortak yönetimdir.” dedi.

Türkmeneli Cephesi

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gündem Türkmen bölgelerindeki Siyasi Durum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.