• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

İstanbul’da Askeri havalimanı için ‘millet bahçesi’ kararı

featured

İstanbul’da Askeri havalimanı için ‘millet bahçesi’ kararı İstanbul’da bulunan tek askeri havalimanı olan Sancaktepe’deki 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı’na bağlı Şehit Binbaşı Bülent Bulut Kışlası ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Askeri havalimanı arazisinin bir bölümünün AKP’li Sancaktepe Belediyesi’ne tahsis edildiği açıklanırken arazinin geri kalan kısmına ne yapılacağı ise bilinmiyor.

Sancaktepe Belediyesi’nin faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre, büyüklüğünün yaklaşık 3 milyon 350 bin metrekare olduğu belirtilen askeri havalimanı arazisinin 275 bin metrekarelik bölümüne millet bahçesi yapılacak. Birgün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre, belediyenin raporunda, “275 bin metrekarelik millet bahçesi olarak düzenlenmesi uygun görülmüş olup belediyemiz adına tahsis işlemleri tamamlanmıştır” ifadelerine yer verilse de askeri havalimanı arazisinin geri kalan kısmına ne yapılacağı ise açıklanmadı.

Eski Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise 2012 yılında yaptığı açıklamada askeri havalimanının Trakya’ya taşınacağını belirtmişti. Askeri bölge boşaltılacağını ve arazinin devri için Milli Savunma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında ön protokol yapıldığını da açıklayan Erdem, “Samandıra, Sarıgazi arasında bulunan askeri havaalanı Trakya bölgesine taşınarak, 4 bin yataklı şehir hastanesi yapılacak. İstanbul’un birçok ilçesinden, Anadolu’nun birçok kentinden ve Avrupa’dan insanlar Sancaktepe’ye Şehir hastanesine gelecek” demişti ancak aradan 10 yıl geçmesine rağmen söz konusu hastane inşa edilmedi.

Askeri havalimanı 2018’de ve 2019’da düşen askeri helikopterlerle de gündeme gelmişti. 2018’de düşen helikopterde bulunan 5 asker ile 2019’da düşen helikopterde bulunan 4 asker şehit olmuştu. 2020 yılındaki TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında konuyu gündeme getiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, askeri havalimanının yerleşim yerlerinin ortasında kalması nedeniyle eğitim alan pilotların motor arızaları durumunda emniyetli iniş için yeterli manevra alanlarının bulunmadığını ifade ederek şunları söylemişti:

“Şehir hastanesi, 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığının boşaltacağı araziye yapılmak isteniyor. Taşınma işlerinin mali yükünün de o arsa üzerine şehir hastanesi inşa edecek olan şirket tarafından karşılanacağı belirtiliyor. İhale yapılamadı diye havacılık okulu da taşınamıyor. Bu konu niye bu kadar uzuyor? Niye Silahlı Kuvvetler bir okulunu Tekirdağ’a taşıyamıyor?”

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul’da Askeri havalimanı için ‘millet bahçesi’ kararı