• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

İYİ Partili Oral’dan Meşhur Fotoğraflı Ekonomi Teklifi: AK Partili Ekonomi Kurmayları İçin Suskunluk Yasası Çıksın

featured

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşmeleri süren Vergi Usul Kanunu teklifi üzerine konuşan İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral meşhur sus işareti yapan hemşire fotoğrafını göstererek “Her ağzınızı açıp konuştuğunuzda dolar zirve yapıyor, ekonomi şarampole yuvarlanıyor” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Oral’ın konuşmasının satır başları ise şöyle:

Yapılandırmalar Geçici Çözüm, Vatandaşta Vergi Ödeyecek Para Yok

Teklifin genelinde olumlu düzenlemeler yer alırken bu olumlu düzenlemelerin bile büyük bir kısmı bir itiraf niteliğindedir. Devlet pek çok noktada alacağı vergilerden vazgeçerek vatandaşı rahatlatmayı seçmektedir. Bu içinde bulunduğumuz şartlarda doğrudur. Ancak “içinde bulunduğumuz o şartları” konuşmak asıl meselemizdir.
Vatandaşın alım gücünü artırmak, gelir adaleti sağlamak, ülkede üretimi güçlendirmek bununla birlikte vergi ahlakı ve disiplinini sağlamak yerine devletimiz vergilerden vazgeçmeyi seçmektedir. Vergi borçlarını ödeyemeyen vatandaşlarımıza senede 2 bazen 3 kere yapılandırma, matrah artımı gibi haklar tanınmaktadır. Sonra da vergisini disiplinli şekilde ödeyenleri ödüllendirmek için düzenlemeler yapılmaktadır. Siz de burada bir gariplik görmüyor musunuz? İnsanımızda ödeyecek para yok ki bunları kullansın.

Beşli çetenin, siyasi – iş adamlarının vergi borçlarını neden siliyorsunuz?

Ödeme gücü olan ya da kamu kaynaklarıyla zenginliklerine zenginlik katan beşli çeteye ya da şehirleri esir almış Rusya’daki oligarklara benzeyen siyasi-iş adamlarına vergi muafiyetleri tanımak, borç silmek yerine onların gelirlerini vergilendirmeyi neden seçmiyorsunuz? Kayıtdışı ekonomiyi azaltmak, dolaylı vergileri en düşük seviyeye getirmek ve böylece hem devletin vergi gelirini kaybetmemesini sağlamak hem de vatandaşı ezmemek için neden adımlar atmıyorsunuz? Bakın İYİ Parti Artagan diye bir proje açıkladı. Bu projeyi hiç incelediniz mi?

AK Partili Ekonomi Kurmayları İçin Suskunluk Yasası Çıksın

Yoksa uçuşa geçen dolar kuru sebebiyle başka bir şeyi inceleyemez hale mi geldiniz? Türk Lirasının değersiz bir kağıt haline gelmeye başladığı bir dünyadayız. Aldığınız vergilerin her geçen gün ithalat bazı düşünüldüğünde değer kaybettiğini hiç mi düşünmüyorsunuz? Her ağzınızı açıp konuştuğunuzda dolar zirve yapıyor, ekonomi şarampole yuvarlanıyor. Bence bu meclisten AK Parti’nin ekonomi hakkında konuşmaması için bir “suskunluk yasası” çıkarsak bu kadar maddeli bir düzenleme yapmaya dahi ihtiyaç kalmayacaktır.

AK Parti iktidarının ekonomi kurmaylarına şu fotoğrafı ofislerine asmayı tavsiye ediyorum.

İndirim %5’ten %10’a çıkarılmalıdır

Görüştüğümüz 11. Maddedeki düzenleme olumludur ancak sık sık yapılandırma ve af yasaları çıkarılması vergiye uyumu azaltmaktadır.

Vergiye uyumlu mükellefin ödüllendirilmesi amacıyla uygulanan indirim oranının yükseltilmesi vergiye uyumu arttıracaktır. Bu sebeple uygulanan %5 oranındaki indirimin %10’a çıkarılması yerinde olacaktır.

Bu hususta komisyona tarafımızca önerge verilmiş ancak AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmiştir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Partili Oral’dan Meşhur Fotoğraflı Ekonomi Teklifi: AK Partili Ekonomi Kurmayları İçin Suskunluk Yasası Çıksın