Kadınlar ve Kızlar Sosyal Medya’da Hayatlarını Zengin Göstermeye Çalışıyorlar.

featured

İngiltere’de yapılan ankete göre katılımcıların üçte biri fotoğraflarda nasıl gözüktükleri hakkında endişe duyduklarını, çeyreği ise yatmadan son iş ve kalkınca ilk iş olarak cep telefonlarını kontrol ettiklerini söyledi.

bin 900 kız ve genç kadınla yapılan anketi yorumlayan 17 yaşındaki Katie, “Sosyal medya gençlerin seslerini duyurabilmesi için müthiş imkanlar sağlasa da kızların özgüvenlerine de zarar verebiliyor. Kendilerini başkalarıyla karşılaştırıp baskı altında hissetmek kızlar ve genç kadınlar için bir tuzak” dedi.

Ankete katılanların en büyük korkularından biri, fotoğraflarının diğerleri tarafından başkaları tarafından kullanılma ihtimali.

11-16 yaş arası kızların yüzde 13’ü, 17-21 yaş arası katılımcıların ise yüzde 10’u, sosyal medyadaki takipçi ve beğeni sayıları hakkında endişelendiklerini söyledi.

Ankete katılan gençlerin yalnızca yarısı sosyal medyada karşılaştıkları baskıların aileleri tarafından anlaşıldığını düşünüyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kadınlar ve Kızlar Sosyal Medya’da Hayatlarını Zengin Göstermeye Çalışıyorlar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.