Kanada’da Lise Okumak Ne Kadar?

featured

Kanada; Kuzey Amerika kıtasında yer alan, başkenti Ottowa olan, nüfusu ortalama 37 milyon civarında olan ülkedir. Yüz ölçümü açısından dünyanın en büyük ülkeleri arasındadır ve tek sınır komşusu Amerika Birleşik Devletleri’dir. Dünyada mutluluk oranı en yüksek ülkelerden biri olan Kanada’da konuşulan diller ise İngilizce ve Fransızcadır. Dolayısıyla yurt dışından okumaya gelen öğrenci sayısı oldukça fazladır. İşte bu noktada “Kanada’da lise okumak ne kadar?” sorusunun yanıtı merak edilebilir. Advide Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık bu sorunun en net yanıtını veriyor.

Kanada’ya Lise Okumaya Nasıl Gidilir?

Kanada eğitimi, diğer ülkelerin çoğuna göre çok daha oturmuş ve köklü bir sisteme dayanır. 10 yıl eğitim almak zorunludur. Kanada’da her eyalet kendi Millî Eğitim Bakanlığı’nı kurar ve eyaletin şartları doğrultusunda eğitim programını hazırlar. Kanada’da lise eğitimi detaylarını aşağıdaki maddeleri inceleyerek öğrenebilirsiniz:

  • Eğitim programları öncelikli olarak Elemantary ve Secondary olarak ikiye ayrılır. Aynı şekilde Elemantary kısmı da Primary, Junior, Senior olmak üzere kendi için 3’e ayrılır. Secodary kısmı ise 4 yıllık lise eğitimidir.
  • Kanada’da lise eğitimi, genel olarak devlet liselerinde gerçekleşir. Her eyaletin kendi sistemi ve kendi eğitim müfredatı vardır. Bu eyaletin şartları ve ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilir. Okulların tek amacı eğitim değil aynı zamanda öğrencilerin sosyalleşerek sosyo-kültürel açıdan da gelişebilmesidir. Liseler akademik ve teknik olarak ikiye ayrılır.
  • Akademik eğitim alan öğrenciler, daha çok fen ve dil alanında eğitim alırken, teknik liselerde iş alanına göre eğitim verilir.
  • Kanada’ya öğrenci değişim programları ile farklı ülkelerden eğitim amacı ile gelmek mümkündür. Burada dikkat edilmesi gereken konu kendi ülkelerindeki Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul görmüş ve onay almış bir liseye gidilmesi gerektiğidir.

Kanada’da lise okumak hakkında gerekli araştırmalardan sonra donanımlı bir şekilde okullara başvuru yapabilirsiniz. Advice Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile Kanada’da eğitim fırsatlarını ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Kanada’da Lise Okumak Ne Kadar?

Kanada’da lise okumak ücretlidir. Bu ücretler değişiklik gösterir. Bunun yanı sıra özel okullar da mevcuttur. Okulların öğrenciler için sunduğu fiyat değişiklikleri aşağıdaki maddeler ile bağlantılı olabilir:

  • Okulun konumu
  • Okulun verdiği hizmetler
  • Öğrenci kapasitesi
  • Bulunduğu eyaletteki ekonomik düzen
  • Verdiği eğitimin kalitesi

Kanada’da lise fiyatları ve her eyaletteki ayrı özel okulların fiyatları, kalitelerine ve verebilecekleri olanaklara göre değişiklik gösterir.

 

Kanada’da Devlet Liseleri Paralı mı?

Kanada’da lise okumak ve buradan mezun olmak diğer ülkelerde alınacak olan eğitime kıyasla çok daha faydalı olur. Kanada devlet liselerinin ücretleri her eyalete göre değişiklik gösterir. Ücretler yıllık ya da aylık olarak ödenir.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kanada’da Lise Okumak Ne Kadar?