Kazakistan, Bitcoin Madenciliğinde Zirveye Oynuyor

featured

Kazakistan, bitcoin madenciliğinde önemli bir yükseliş yaşıyor. Bir yılı aşkın bir süredir Bitcoin madenciliğinde en çok katkıda bulunan üçüncü ülke konumuna yükseldi. Çin’in kripto madenciliğindeki baskın gücünün önemli bir kısmı, yasakların ardından Kazakistan’ın eline geçti.

Kazakistan, geçtiğimiz günlerde; yalnızca Astana Uluslararası Finans Merkezi‘ne (AIFC) kayıtlı şirketlerin veya lisanslı veri merkezleriyle anlaşması olan yerleşik olmayan kuruluşların kripto madenciliği yapmasına izin vereceğini duyurmuştu. Ülkenin kripto madenciliğiyle ilgili çalışmaları artarken, faaliyetleri de eşit şekilde artıyor.

Ocak 2022 itibariyle Kazakistan, Amerika Birleşik Devletleri (yüzde 37.84) ve Çin‘in (yüzde 21.11) hemen ardından konumlanan toplam Bitcoin hash oranının yüzde 13.22’sine katkıda bulundu.

Cambridge Alternatif Finans Merkezi verileri, Kazakistan’ın mutlak hash oranı katkısının (aylık ortalama) saniyede 24,8 exahash (Eh/s) olduğunu tahmin ediyor. Bu arada, ABD ve Çin sırasıyla 71 Eh/s ve 39.6 Eh/s katkıda bulundu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kazakistan, Bitcoin Madenciliğinde Zirveye Oynuyor