Kazakistan’ın Sembolü “Hayat Ağacı” Yeniden Ziyaretçilere Açıldı!

featured

5 Ocak 2017 yılında kapanan Bayterek Kulesi’nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Binanın etrafındaki mermer fayansları ile merdivenler değiştirildi. Üstyapısına amplifikasyon yapılan kulenin metal yapıları, korozyon önleyici kaplamayla kaplandı. İç tasarımı da değişen binada hareket kabiliyeti kısıtlı kişilerin gezebilmesi için uygun şartlar oluşturuldu. Hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için özel olarak lavaboları da yenilendi. Birinci kattaki kahve, hediye dükkanı ve gardırobun dizaynında değişiklikler yapıldı.

Restorasyondan sonra binanın girişine LED boyutlu kavisli ekran koyularak, modern sanat galerisinin açılışı da gerçekleştirildi.

Ayrıca girişte ziyaretçilerin rahatlığı için bilet satışını gerçekleştiren terminaller koyuldu. Yalnız, bilet fiyatları, 15 yaş altı çocuklar için 300 tenge, yetişkinler için ise 700 tengeye çıkarıldı.

Kule, eskisi gibi saat 10:00 ile 22:00 aralığında açık olacak.

Astana’nın başkent ilan edildiği 1997 yılı anısına 97. metrede kurulan teras, 360 derecelik seyir olanağı sunuyor. Bayterek Kulesi, üzerine konan ve Samruk’un altın yumurtasını temsil eden küresiyle birlikte 105 metreye ulaşıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kazakistan’ın Sembolü “Hayat Ağacı” Yeniden Ziyaretçilere Açıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.