KKTC, Türk Devletleri Teşkilatı’na Gözlemci Üye Oldu

kktc-turk-devletleri-teskilatina-gozlemci-uye-oldu

Bugün Özbekistan’ın Semerkant şehrinde toplanan Türk Devletleri Teşkilatı’nın gündem maddelerinden birisi de KKTC’nin gözlemci üye olarak teşkilata dahil olmasıydı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu KKTC’nin gözlemci olduğu müjdesini twitter hesabından paylaştı. KKTC‘nin kuruluşundan bugüne ilk kez bir uluslararası bir örgüte yasal adıyla katılıyor.

Çavuşoğlu’nun paylaşımı:

KKTC’nin tanınan gazetecisi Sabahattin İsmail’de konuyla ilgili paylaşımda bulundu.

Özbekistan’da bugün yapılan Türk Devletleri Teşkilatı’nın 9 zirvesinde bağımsız egemen devletimiz KKTC, kuruluşundan 39 yıl sonra ilk kez bir uluslararası örgüte ANAYASAL ADIYLA kabul edildi. Daha önce İslam Konferansı örgütüne de “Kıbrıs Türk Devleti” adıyla gözlemci kabul edilmiştik. Ne ki bu isim Anayasal adımız değil, yani bağımsız egemen KKTC değil, Annan Planı’nda öngörülen birleşik federal Kıbrıs’ın Kuzey kanadını oluşturacak uyduruk eyaletin ismiydi. Ve biz o uyduruk federasyona da dayatma eyalet statüsüne de şiddetle karşı çıkıp HAYIR için mücadele etmiştik. İKÖ gözlemci üyeliği ancak bu şartla kabul etmişti. O nedenle şimdi KKTC’nin ilk kez ANAYASAL ADIYLA bir uluslararası kuruluşa üyeliği çok önemli.

Bu KKTC’nin, 3. Devletler tarafından da tanınmasının ilk adımı. Demek ki TANINMA Türk devletlerinden başlayacak, Dilerim tam üyelik de yakında gelir.

Başka uluslararası örgütlere de kendi adımıza üyelik için çok çalışmak gerekir.
Bu aynı zamanda İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM politikasının doğruluğu anlamına da geliyor ve bundan artık dönüş yok.
Gözlemci üyelik için çok uğraşan Anavatana teşekkür ederiz.

Exit mobile version