Mısır’da Rus Turist Köpek Balığı Kurbanı Oldu

Mısır'da Rus Turist Köpek Balığı Kurbanı Oldu

Mısır’ın Kızıldeniz kıyısındaki tatil beldesi Hurgada’da bir Rus turist, köpek balığı saldırısına maruz kalarak öldü. Turist, halk plajında denize girdiği sırada kıyıdan uzaklaştığı anda saldırıya uğradı. Çevredekilerin yardımına koşamadığı turist, dakikalar içinde suyun içinde kayboldu.

Mısır Çevre Bakanlığı, saldırının yaşandığı bölgede tüm faaliyetleri geçici olarak durdurduklarını ve olayla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı. Bakanlık, saldırıyı gerçekleştiren köpek balığının türünün “Kaplan Köpek Balığı” olduğunu ve daha önce de benzer saldırılara karışmış olabileceğini belirtti. Bakanlık, köpek balığının yakalanarak laboratuvara gönderildiğini duyurdu.

Rusya’nın Hurgada Konsolosluğu da saldırıyı doğrulayarak, hayatını kaybeden Rus vatandaşının birkaç aydır Mısır’da yaşadığını bildirdi. Konsolosluk, Rus turistlere denize girerken dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Mısır’da son yıllarda köpek balığı saldırıları artış gösteriyor. Geçen yıl Temmuz ayında da Hurgada’nın güneyinde iki kadın köpek balığı saldırısı sonucu ölmüştü.

Exit mobile version