• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Mücahitler 45 Yıl Sonra Kıbrıs’ta Buluşuyor

featured

Kıbrıs Barış Harekâtının 45. yıl dönümünde, yapılacak programlar netleşiyor. Türk Ajansı Kıbrıs (TAK)’ın haberine göre; “Doğruyol-Ataktepe” muharebelerinin kahramanları 20 Temmuz kutlamaları çerçevesinde Kıbrıs’a geliyor.

Bolu Komando Tugayı’nın 1. Komando Taburu askerlerinden oluşan Kahraman Gaziler “Sonsuza Kadar Tek Yürek” sloganıyla 18-21 Temmuz tarihlerinde gelecekleri KKTC’de kutlama törenlerine katılacak ve çeşitli etkinliklerde yer alacak.

KKTC’ye 18 Temmuz Perşembe günü gelecek olan Kahramanlar aynı gün düzenlenecek KKTC Milli Mücadele Madalyası takdim törenine katılacak.

Başbakanlık Şeref Salonu’nda saat 17.00’de gerçekleşecek törende kahraman gazilere madalya ve beratları Başbakan Ersin Tatar tarafından takdim edilecek.

Kahraman Gaziler aynı gün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından da 18.30’da kabul edilecek.

Bolu Komando Tugayı 1. Komando Taburu kahramanları 19 Temmuz Cuma günü ilk olarak Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan tarafından kabul edilecek.

Daha sonra şehit arkadaşlarının yattığı Boğaz Şehitliği’ni ziyaret edecek.

Gaziler aynı gün, 20 Temmuz 1974’te harekatın dönüm noktası olarak da kabul edilen “Ataktepe-Doğruyol” çarpışmalarının yapıldığı St. Hilarion Bölgesi’ni ziyaret edecek.

Burada o gün birlikte savaştıkları mücahitlerle de buluşacak olan kahraman gaziler “zafer yürüyüşü” gerçekleştirecek. Bu etkinlik BRT tarafından da canlı olarak yayınlanacak.

19 Temmuz gecesi Yavuz Çıkarma Plajı’nda gerçekleşecek Şafak Nöbeti’ne de katılacak olan gaziler, burada halkı selamlayacak.

Bolu Komando Taburu kahramanları 20 Temmuz Cumartesi günü ise Lefkoşa Doktor Fazıl Küçük Bulvarı’nda yer alacak olan Resmi Tören’e katılacak.

Aynı gün Girne’de gerçekleşecek Solo Türk gösterisini de izleyecek olan kahraman gaziler Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın vereceği resepsiyona da katılacak.

21 Temmuz Pazar günü Kocatepe şehitlerini anma etkinliğine katılacak olan kahramanlar aynı gün KKTC’den ayrılacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mücahitler 45 Yıl Sonra Kıbrıs’ta Buluşuyor