Nihâl Atsız’ın Çok Sevilen 10 Sözü

nihal-atsiz-cok-sevilen-sozleri

Türkçü, Tarihçi, Edebiyatçı; onlarca eserin sahibi Hüseyin Nihâl Atsız‘ın sözleri sosyal medyada binlerce kişi tarafından kullanılıyor. Sizler için Atsız’ın sözlerinden, çok sevilen 10 tanesi listeledik.
Nihâl Atsız'ın Çok Sevilen 10 Sözüİşte o sözlerden birisi Ruh Adam romanındaki Selim Pusat’ın meşhur söz: “Tiyatro bitti, beklemeye lüzum görmüyorum…

Bütün Türkleri bir arada görmek istemeyenler, Türk olmayanlardır.

Selam şiirinden bir beyit… “O yalancı istikbale bir perde indir! \ Gerçek yarın unutma ki bir gün senindir!

Bu sözü de Türkçülüğe Karşı Haçlı Seferleri kitabından. “Biz Avrupalı falan değiliz. Buz gibi Asyalıyız ve hepsinden üstün olarak da Türk’üz… Anladın mı monşer? Avrupalı olmak meziyet olmadığı gibi, Asyalı olmak da kusur değildir. Unutma ki Arnavut Avrupalı fakat Japon Asyalıdır.

Sona Doğru şiirinden bir beyit. “Herkes bir özleyişle yaşar, ben de öylece…\ Altaylar’ın ve Tanrıdağ’ın çevresindeyim.

27 Nisan 1920 başlıklı makalesinden “İstek ve inanç her güçlüğü devirir. İnanalım ve bekleyelim.

Turancılık başlıklı makalesinden “Tehlikesiz yaşamak isteyenler intihar etsin. Hayat ve kâinat tehlikelerle doludur. Tehlike fertler için de, milletler için de, topraklar için de vardır.

Mutlak Seveceksin adlı şiirinden bir beyit “Kalbin benim olsun diyorum,çünkü mukadder… \ Cismin sana yetmez mi? Çabuk kalbini sök,ver! \ Yoktur öte alemde de kurtulmaya bir yer! \ Mutlak seveceksin beni,bundan kaçamazsın…

Exit mobile version