Onur Seyit Yaran’ı Yaralayanın Cezası Belli Oldu

featured

 İstanbul Şişli’de dizi oyuncusu ve ve Best Model Of The World yarışması birincisi Onur Seyit Yaran’ın silahlı saldırıya uğramasına ilişkin davada, karar verildi.

Dizi oyuncusu Onur Seyit Yaran’ın silahla yaralanmasına ilişkin tutuklu sanık Serhat Okuducu’nun “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan yargılandığı dava belli oldu. Sanığı ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, tahliyesine karar verdi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Serhat Okuducu, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

Sanığın avukatı “Ortada kasten öldürme diye bir şey yok. Basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek bir durum olmuş ama bu da hayati tehlike yaratacak bir yaralanma değil. Müvekkilin tahliyesini talep ederiz” savunmasını yaptı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Okuducu’nun ‘kasten öldürme’ suçunu işlediğinin anlaşıldığını belirterek müebbet hapis cezası verdi. Eylemin teşebbüs aşamasında kaldığını da kaydeden mahkeme, cezada indirim uygulayarak, Okuducu’yu 10 yıl hapse çarptırdı.

Mahkeme, ilk haksız eylemin kimden geldiğinin tespit edilememiş olmasından, cezayı 7 yıl 6 aya indirdi. Heyet son olarak, mahkemedeki tutumundan dolayı iyi hal indirimi uygulayarak Okuducu’yu, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırarak tahliyesine karar verdi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Onur Seyit Yaran’ı Yaralayanın Cezası Belli Oldu