Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok

sabithaber-yazar-yeni
2022′ nin ilk yazısını Aralık ayında vizyona giren  iki buçuk saatlik ; Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok’ (Spider-Man: No Way Home), sinema filminden yana kullandım.
Bu üçüncü yazım olmakla beraber madem yeni yıl yeni umutlar değişiklik olsun dedim. Her ne kadar Spoiler’den arındırmak istesemde sürprizlerle dolu senaryonun beni heyecanlandıran kısımlarına kısaca değinmek istiyorum.
Film bir önceki film olan Örümcek – Adam: evden uzakta ( Sipeder – Man :  Far from home) devamı ile başlıyor. Kimliği ifşa olmuş Peter Parker (Tom Holland) evine giremez her yerde aranmaktadır. Üstelik onun yüzünden sevdiği kız MJ (Zendaya) ve arkadaşı Ned’in (Jacob Batalon)  üniversiteye kabul edilmeyip red  cevabı almaktadırlar. Bunu değiştirmek için  yardımını istediği  Doctor Strange’ın (Benedict Cumberbatch) yaptığı  büyü ile olaylar örgüsü başlıyor. Kararsız olan Parker büyüyü sürekli   değiştiriyor   çünkü herkes onu unutsun istemiyor  ve büyü kontrolden çıkıyor. Bunun Sonucu olarak: paralel evrenler kapılarını açıyor  Zaman algısı allak bullak oluyor. Geçmişten gelen bütün kötü karakterler kendini hatırlatırken. Üç  Örümcek- Adam ( Spider-man)  aynı filmde yer alması  merak uyandırıyor. Şunu söylemeliyim ki benim favori örümcek adamım Tobey Maguire. Tüm sinemaseverler öyle düşünüyor olmalı ki, o çıkınca salonda bir alkış kıyamet. Yalnızca takıldığım nokta ilk çıktığı anda nedense kostümsüz göstermeyi tercih ettiler. Neden ? Her ne olursa olsun TOBEY’in çok özlendiği gayet açık ve netti. Nostaljik anlar kaçınılmaz oldu.
Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok
Nitekim, Marvel ne yapsa izlerim diye hali hazırda bekleyen bir kesim var orası ayrı. Eğlenceli ve duygusal  işlenen konu başka bir çok  duygu patlamasınıda beraberin de getirdi. Aksiyon gayet başarılı. Üç Peter Parker birlik duruşuna bayıldığımı eklemeliyim. Film bittiğinde  yazı akıı sırasında  çizgi romandaki halini alması  benim çok hoşuma gitti. Bu arada küçük bir tiyo yazılar akmaya başlayınca film bitti diye hemen salonu terketmeyin. Şahsen ben ve bilen üç beş kişi daha kalıp  sonraki film hakkındaküçük bir fragman ile  bilgi aldık.  Tom Hardy ‘nin  ekran da görünmesiyle VENOM 3 gösterime gireceği  ve Örümcek – Adam devam edeceği kesin beyan edildi. Bu arada eklemeliyim  Tobey maguire  ve Tom Hardy ses tonları harika geliyor benim kulağıma. :)
Üç örümcek adamın hikayesinden çok bu (TOM HOLLAND) olan Peter Parker’in hikayesi daha gençlere hitap eden, çocuksu yanı var. Her ne kadar eve dönüş yok, evden uzakta dense de asıl mesele ev teması üzerine kurulu ve sürekli eve dönme çabası var.

Diyaloglarda güldüren konuşmalar ve göndermeler oldukça sık ve şıktı. Artık fazla ayrıntı vermekten özellikle kaçınırken bence sinemaseverlerin beklentilerini karşılayacak başarılı bir film olmuş. Gidin izleyin derim benden söylemesi.

Hepinizin yeni yılını kutluyorum.

Exit mobile version