Pembe Diş Estetiği Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

featured

Mutlu ve sağlıklı bir gülüşe sahip olmak isteyen herkes günlük hayatta çeşitli yöntemler deneyebilmektedir. Ancak mutlu ve estetik gülüşler sadece dişlerin beyazlatılmasından ibaret değildir. Bununla birlikte diş etlerinin de son derece sağlıklı ve ideal renginde olması gerekmektedir. Diş estetiği kapsamında son yıllarda bu anlamda en çok talep gören tedavilerden biri olan pembe diş estetiği tam da bu noktada kişinin ihtiyacını giderebilmektedir. Diş estetiğini tam olarak tamamlayan unsurlar arasında etinin rengi, diş ile olan uyumu ve sağlıklı olması gibi durumlar bulunmaktadır. Diş etinin de bu kapsamda sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için çeşitli şartlara sahip olması gerekmektedir. Bu şartlar doğal olarak sağlanamıyorsa pembe diş estetiği ile oldukça kolay bir şekilde üstesinden gelinebilmektedir.

Pembe Diş Estetiği Nedir?

Ağız ve diş sağlığına özen gösterenlerin günlük olarak uyguladığı rutin işlemlerin dışında dikkatli olmaları gereken çeşitli yöntemler, özellikle son zamanlarda oldukça fazla talep görmektedir. Bunlardan biri de sağlıklı ve mutlu gülüşlerin adeta kilit noktası olan pembe diş estetiği olarak öne çıkmaktadır. Dişlerin bembeyaz olması, sağlıklı ve ideal bir gülüş için yeterli olmamaktadır. Aynı zamanda diş etinin de ideal renginde olması, yapısal olarak dişle bitişik olması da gerekmektedir. Bu görünüm de yalnızca pembe diş estetiği ile mümkün olabilmektedir.

Pembe diş estetiği, genel olarak diş etlerinin düzeltilerek istenilen görüntüye kavuşturulmasını sağlayan bir yöntem olarak ifade edilebilmektedir. Bu operasyon ile birlikte etler, dişi sıkıca sarmakta ve pembe görünümüyle ideal bir gülüş sunmaktadır. Dişlerin ve diş etlerinin eşit görünmesini sağlayan bu tedavi yönteminde aynı zamanda çeşitli hastalıklar sonucunda dişlerde oluşan şekil bozukluklarına da müdahale edilebilmektedir. Aynı şekilde dişten uzaklaşmış olan etlerin de ideal seviyelere çekilebileceği bu yöntemde kişinin tam olarak istediği görünüm elde edilmektedir.

Pembe Diş Estetiği Nasıl Yapılır?

Pembe diş estetiği yaptırmadan önce doktor ile hasta arasında fikir alışverişi yapılmaktadır. Bu noktada hasta, rahatsızlık duyduğu kısımları hekime detaylı bir şekilde anlatmaktadır. Hekim tarafından gerçekleştirilen muayeneler sonucunda uygulanacak olan tedavi yöntemlerine karar verilmektedir. Ancak bu süreçte hastanın diş sağlığında genel olarak bozukluk olmaması büyük önem arz etmektedir. Kişinin diş sağlığı ile ilgili hiçbir sorun bulunmuyorsa bu noktada gingivoplasti adı verilen işlem uygulanmaktadır. Diş etlerinin yalnızca estetik amacıyla tedavi edildiği bu işlemde küçük cerrahi müdahaleler gerçekleştirilmektedir.

Pembe diş estetiği yaptırmak isteyen kişinin diş uzunluğu, operasyona engel teşkil edecek derecede kısa ise bu noktada farklı bir müdahale yapılabilmektedir. Çok daha iyi bir görünüm elde etmek amacıyla gerçekleştirilen bu işleme ise kron boyu uzatma adı verilmektedir. Böylelikle diş etleri de birlikte düzeltilerek ideal bir görünüm kazandırılmaktadır.

Pembe Diş Estetiği ve Gummy Smile Arasındaki İlişki Nedir?

Pembe diş estetiği bünyesinde bulunan ve en çok karşılaşılan durumlardan biri de gummy smile adı verilen bir duruma karşılık gelmektedir. Gummy smile durumu, diş etlerinin dişlerin arasında bulunması gerekenden çok daha fazla olmasını ifade etmektedir. Şişkin ve aynı zamanda pembe bir diş arası görünümü sunan bu durum, temelde estetik bir bozukluktur. Bu noktada pembe diş estetiği kapsamında uygulanacak olan tedavi şekli gingivektomidir. Böylece sarkık durumda olan diş etlerinin boyu kısaltılmakta ve mevcut durumda olan estetik bozukluk tedavi edilebilmektedir. Aynı zamanda diş etlerinin de ideal rengine kavuşması da bu yöntem ile birlikte sağlanmaktadır.

Gingivektomi adı verilen yöntem, bazı durumlarda tam olarak istenen görüntüyü verememektedir. Bu durumlarda dudak konumlandırma gibi çeşitli ek tedaviler de gerekebilmektedir. Çok ilerlemiş derecede diş eti rahatsızlığı olan kişilere uygulanan işleme ise flap operasyonu adı verilmektedir. Bu operasyona ihtiyaç duyulan diş etleri sık sık kanamakta, morarmakta veya ciddi derecede iltihaplanmalara maruz kalmaktadır. Flap uygulaması ile birlikte bu sorunlar da tamamen ortadan kaldırılarak estetik bir görünüm kazandırılmaktadır.

Pembe Diş Estetiği Faydaları Nelerdir?

Gülümsemelerin tam olarak kusursuz olmasını isteyenlere oldukça tatmin edici sonuçlar veren pembe diş estetiği, ağız bölgesindeki uyumu mükemmel bir şekilde tamamlamaktadır. Diş eti estetiği olarak bilinen yöntem ile tedavi edilen bölgedeki estetik bozukluklar giderilmekte ve ideal bir görünüme kavuşturulabilmektedir.

Pembe diş estetiği faydaları şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Diş eti ile dişler arasındaki estetik bozukluklar tamamen ortadan kaldırılmaktadır.
  • Kişi, gülümseme sırasında diş etlerinin fazla görünmesi gibi durumlardan kurtulabilmektedir.
  • Ağız ve diş sağlığı bu estetik operasyonu ile birlikte tamamlanmaktadır.
  • Kızarıklık, kanama, morarma ve iltihaplanma gibi durumların önüne geçilebilmektedir.

Online Randevu Platformu Medyland ile Aradığınız Doktoru Bulmak Çok Kolay!

Pembe diş estetiği işleminden alınacak başarı oranı, işlemi gerçekleştirecek uzmanın tecrübesi ve yetenekleri ile bağlantılıdır. Size en yakın ve en uygun doktoru bulmak istiyorsanız Medyland platformunu kullanabilirsiniz. Online randevu platformu Medyland, Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren uzmanları sizlerle buluşturmaktadır.

Pembe diş estetiği veya bonding uygulaması gibi işlemlerden yararlanmak istiyorsanız Medyland platformundan arama yaparak size en yakın ve en uygun doktorlara ulaşabilirsiniz. Bu sayede doktorlar hakkında bilgilere ulaşabilir, yorumları değerlendirebilir ve hızlı bir şekilde randevu oluşturabilirsiniz. Üstelik tüm işlemlerden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Hastalar ve doktorlar için sunulan özellikleri öğrenmek için Medyland platformunu keşfedin!

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Pembe Diş Estetiği Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler