Sağlık Turizmi SEO Çalışmaları İçin Simur Digital’in Deneyiminden Yararlanın

featured

 Sağlık turizmi özellikle son yıllarda ülkemiz için en önemli ekonomik fırsatlardan ve umut vadeden sektörlerden biri haline gelmiştir. Ülkemizin sahip olduğu potansiyelin uluslar arası sağlık hizmetlerinin sunumu aşamasında turizm kaynaklarımızla birleştirilmesi sonucu elde edilen güç, sağlık turizminden de en az seyahat turizmi kadar efektif sonuçlar sağlanabileceğinin göstergesidir.

 

Bununla birlikte sağlık turizmi pazarlama bakımından son derece zorlu bir alandır. Bu nedenle sağlık turizmi pazarlaması son derece özenli ve stratejik bir şekilde planlanarak uygulanmalıdır. Günümüzün en önemli pazarlama aracı olan dijital medya araçlarının etkili bir şekilde kullanılması diğer bir deyişle sosyal medya ve SEO araçlarının kombine edilmesi sağlık kuruluşları açısından önemli faydalar sağlar. Atalay Sıdar önderliğindeki Simur Digital ekibi sağlık turizmi SEO alanında da başarılı çalışmalara imza atarak iş ortaklarının daha geniş kitlelere hitap etmesini sağlamaktadır.

 

Sağlık Turizminde Kitlenizi Sağlık Turizmi SEO ile Genişletebilirsiniz

 

Faaliyet gösterilen sektör her ne olursa olsun günümüzde en etkili pazarlama aracı hiç tartışmasız bir şekilde dijital araçlardır. Uluslar arası pazarlama faaliyetleri söz konusu olduğunda ise dijital pazarlama tek seçenek olarak kabul edilebilir.

 

Günümüzde ülke içinde herhangi bir malın ya da hizmetin tüketicilere ulaştırılması, ülkemiz şartlarında dahi genellikle dijital araçlar kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Doğru araçların efektif olarak kullanılmasıyla son derece etkili sonuçlar alınması mümkündür. Bu sayede müşteriye doğrudan erişilebildiği gibi bağımlı olunmayan bir dijital medya ağı oluşturulur. Bu kapsamda yapılan düzenli geliştirmelerle istenilen süre boyunca dünyanın her yerindeki hastalara erişme imkanı veren kalıcı bir yatırım yapma imkanı elde edilir.

 

Dijital Kurumsal İmaj Kavramı

 

Pazarlamada temel enstrümanların başında kurumsal kimlik gelir. İşletmelerin sahip olduğu imaj tamamen kurumsal kimlik üzerine kurulu olduğu gibi dijitalleşen dünyadaki değişiklikler nedeniyle önemli değişiklikler geçirmiştir. Bunun sonucunda bu enstrümanlar görsel ve fiziksel araçlar yerine online ve dijital araçlar olarak kullanılabilmektedir.

 

Dijital grafik tasarımlar, reklam çalışmaları, sosyal medya etkinlikleri, nitelikli web içerikleri, web siteleri ve video pazarlama çalışmaları gibi pek çok araç kurumsal kimliğin geliştirilmesi için kullanılır. Eski dünya düzenindeki araçların büyük kısmı ise esi özelliğini kaybetmiştir. Majör işletmeler için ana akım medya giderek değer kaybederken dijital mecralarda daha ekonomik ve etkili kitlesel iletişim imkanı olduğundan daha küçük çaplı işletmeler için de farklı yönelimler ortaya çıkmıştır.

 

Türkiye Sağlık Turizmi Potansiyeliyle Dikkat Çekiyor

 

Türkiye’nin sağlık turizmi konusunda çok büyük bir potansiyeli olduğu uzun yıllardır bilinen bir gerçek. Ancak çeşitli nedenlerle önceki yıllarda bu potansiyelin kullanılması pek mümkün değildi.

 

Günümüz koşullarında sektöre yapılan dev yatırımlar ve teknolojik gelişmeler sonucunda sektörel pazarlamada kullanılacak enstrümanlar güçlenmiş ve Türkiye bu potansiyelden yararlanabilecek hale gelmiştir. Türkiye’nin bu alandaki başarısı sonucu her geçen yıl daha fazla sayıda kişi sağlık turizmi kapsamında nitelikli sağlık hizmetleri alma amacıyla ülkemize gelmekte ve kapasite kullanımının artmasının da etkisiyle ülkemize önemli ölçüde döviz sağlamıştır.

 

Kabul etmek gerekiyor ki teknolojiyle birlikte gelişen ve değişen dünya her tür işletmeyi dijital pazarlamaya yönlendirmektedir. Dijital dünya keşfedilmeye ve öğrenilmeye başlandıkça, doğru adımlarla iletişim kurulması gereken zamanlarda, iletişim kurulması gereken hedef kitleyle doğru etkileşimi yakalamak mümkündür.

 

Çevrimdışı pazarlama stratejilerinde olduğu gibi çevrimiçi pazarlama stratejilerinde de belirli bir hedef olması gerekir. Çok etkili dijital kampanyaların herkese duyurulması doğru olmayabilir ya da bu hamle beklenilen etkileşimi sağlamayabilir. Etkili ve başarılı bir dijital kampanya sürecinin yönetilmesi ve bunun dönüşünün en yüksek faydayla alınması hedefleniyorsa işletmenin sunduklarından fayda sağlayacak kişilere ulaştırılması gerekir. Bu noktaya ortaya hedef kitle kavramı girer.

 

Dijital pazarlama dünyasında yöntemler ve mecralar temel olarak yanı olsa da kullanılan içeriklerin sektöre göre değişken olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir. Dijital pazarlama kavramıyla birlikte daha hızlı ve daha kolay bir şekilde üstelik daha düşük bütçelerle dünyanın herhangi bir yerindeki hedef kitlelere ulaşmak çok daha mümkün.

 

Geleneksel medya kavramlarının çok ötesinde ve çok daha avantajlı dinamiklere sahip bu yöntem içerisinde dünya genelinde en çok tercih edilen pazarlama stratejileri bulunur. Sağlık turizmi SEO uzun vadeli ve etkili sonuçlar alınmasını sağlayacağından günümüzde en iyi sağlık turizmi dijital pazarlama stratejisi olarak kabul edilir. Arama motorları aynı zamanda insanların tıbbi tedaviler ya da sağlık hizmetleri ile ilgili olarak alternatifler aradığı birincil ortam olma özelliğine sahiptir. Sağlık turizmi SEO stratejileri ile uluslararası tanınırlık elde etmek için web sitelerinin Google arama motoru sonuçlarında ilk sayfalarda listelenmesi çok önemlidir. Bu sayede sağlık turizmi kapsamında nitelikli, ekonomik ve gelişmiş tedavilerden yararlanmak amacıyla ülkemizdeki tıbbi tedavileri araştıran, yurtdışında yerleşik kişilerin karşısına çıkan ilk birkaç web sitesi arasında yer alma imkanı elde edilebilir. Bu aynı zamanda tercih edilirliği de artıran önemli bir faktördür.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sağlık Turizmi SEO Çalışmaları İçin Simur Digital’in Deneyiminden Yararlanın