• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Salonu güzelleştirmenin yolları

featured
Stylish vintage furniture in a spacious flat interior with beige sofa, chairs and posters on the wall

Evimizde en çok vakit geçirdiğimiz ortamlardan biri de salondur. Evimizin salonlarını dekore etmek için diğer odalara oranla daha fazla emek harcarız. Salon içerisinde yapacağınız basit dekorasyon fikirleri ile odanızı daha tarz ve dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz. Dekorasyonda sağlayacağınız bütünlük

Salonunuzu güzelleştirmek için dekore ederken renk uyumlarından yararlanabilirsiniz. Salonunuzun renklerine uyumlu olarak kullanacağınız dekorasyon objeleri ve kırlentler ile odanıza renk getirebilir ve odanızı dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz.

Odanın belirli duvarlarında farklı renk kullanmak ya da duvar kağıdı uygulamak salonu güzelleştirmenin basit ve etkili bir yoludur.

Salonu aksesuar kullanarak güzelleştirme yolları

Salon içerisinde yapacağınız ufak aksesuar seçimleri ile salonunuzun havasını değiştirebilirsiniz. Salona ekleyeceğiniz aynalar odanızın daha geniş ve ferah görünmesini sağlar.

Odada kullanacağınız renkli ya da sade lambaderler gündüz odanıza tarz katarken akşam salonunuzda loş aydınlatması ile hoş bir ortam oluşturur.

Salonunuzda tercih edeceğiniz duvar ve zemin ile uyumlu tablolar ile salonunuzu güzelleştirebilirsiniz.

Salonda kullanacağınız halı ve perdelerin salonun tarzı üzerinde büyük bir etkisi bulunur. Uyumlu renklerde kullanacağınız perde seçimleriniz salonun renk bütünlüğünü sağlayacağı gibi zıt ve dikkat çekici renk tonları ile perdenizi öne çıkarabilirsiniz.

Salonda mobilya ile dekorasyon fikirleri

Salonda yer vereceğiniz sehpa, kitaplık gibi bazı mobilyalar ile odanın havasını değiştirebilirsiniz. Salonunuzda orta sehpaya yer vermek odanızı güzelleştirmenin bir başka yollarından biridir. Satın aldığınız ya da kendiniz yaptığınız orta sehpanın altına tekerlek ekleyebilirsiniz. Sehpaya mobilya tekerlek modelleri eklemek sehpanın kolay hareket etmesini sağlayacağı gibi aynı zamanda dilediğiniz zaman yerini değiştirmenizi kolaylaştırır. Mobilyaların altına tekerlek eklemek aynı zamanda salonun temizliğini de kolaylaştıracaktır.

Yemek masasının altına ekleyeceğiniz sehpa teker modeli sayesinde salon içerisindeki mobilyaların yerini fazla kişiye ihtiyaç duymadan ve belinizi ağrıtmadan kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Sehpa ve kitaplık üzerine koyacağınız kokulu mum ya da tütsüler sayesinde hem odanın havasını değiştirebilir hem de odanın sürekli  güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.

Raf veya sehpa üzerinde kullanacağınız yapay ya da canlı bitkiler yeşil görüntüsüyle odaya  hem renk katar hem de odada güven ve huzur ortamını oluşturur.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Salonu güzelleştirmenin yolları