Sinan Oğan 2028’de Yeniden Aday Olacak

Sinan Oğan 2028'de Yeniden Aday Olacak

14 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ATA İttifakı’nın adayı olan Sinan Oğan, Haber Global’de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararının arkasında durdu ve 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurdu.

Oğan, programda aynı zamanda Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ikinci turda Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesine ilişkin şöyle konuştu: “Sayın Özdağ’la son dakikaya kadar tüm bu süreçleri konuştuk. Ümit Özdağ’a sürpriz değil, ben cumhur ittifakını destekleyeceğimi söyledim. Özdağ da AK Parti ile görüşmek istedi, görüşmede kendisinin içişleri bakanlığı talebi oldu, karşılanmadığı için sayın Özdağ destek vermedi. Bana en son tarafsız kalacağını söylemişti. Biz ikinci turda tarafsız kalacağız demedik.”

Oğan, ayrıca siyasi geleceğiyle ilgili de önemli bir açıklama yaptı. “Kimseye sır değil, şimdiden ilan ediyorum, 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayıyım” diyen Oğan, şunları söyledi: “Bizi bugün eleştirenler yarın ‘Haklısın’ diyecektir. Ben MHP’den ihraç edildikten sonra hiçbir partiye gitmedim. O zaman AK Parti’den de CHP’den de teklif aldım. Her defasında eleştirildim. ‘O partiye gideyim, bu partiye gideyim’ tarzında bir siyaset ve yaşam tarzım yok. Şimdi ‘Niye o zaman cumhur ittifakını destekledin’ diyecekler. Tarafsız kalmak bir seçenek değil. Böyle bir ortamda ben gelecek planlaması yapıyorum, niye tarafsız kalayım ki?”

Exit mobile version