Süleyman Arif Emre Vefat Etti – Süleyman Arif Emre Kimdir

featured

Millî Görüşçü Süleyman Arif Emre (96) bugün vefat etti. Süleyman Arif Emre’nin cenazesi 22 Temmuz Pazartesi İkindi namazını takiben Ataşehir deki Mimar Sinan Camii’nde kılınacak cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığından defnedilecektir.

Süleyman Arif Emre Kimdir?
Süleyman Arif Emre 1923 yılında Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini Adıyaman’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı.

2(XIII). Dönem Adıyaman, 4.(XV), 5.(XVI), XX. ve XXI. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yaptı. Milli Nizam Partisi’nin kurucu genel başkanı, Milli Selamet Partisi’nin kurucu üyesiydi. Evli ve 4 çocuk babasıdır. Türkiye siyasi hayatının yaklaşık son elli yılına tanıklık eden, Hürriyet Partisi’nde siyasete başlayıp Yeni Türkiye Partisi’nde devam eden Arif Emre; asıl hizmetini Milli Görüş Hareketi’nin temellerini atmakla yaptı. Erbakan liderliğinde kurulan Milli Nizam Partisi’nin programını hazırlayan, bu partinin kapatılmasından sonra Milli Selamet Partisi’ni kurup başkanlığını deruhte eden, daha sonra sırasıyla Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi yönetiminde görev alan, beş dönem milletvekilliği yaptı.

Kitapları
Süleyman Arif Emre, Siyasette Otuzbeş Yıl kitabıyla, hatıralarını belgeleyip istifademize sunmuş bulunuyor.Tüm şiirlerini Suların Şarkısı isimli kitabında toplamıştır. Diğer bir kitabı da Namazın Hayati Özellikleri adını taşır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Süleyman Arif Emre Vefat Etti – Süleyman Arif Emre Kimdir