Tam Gençleşme Göz Kapağı Estetiği İle Artık Mümkün

featured

Gözlerimizin üzerine düşen ağırlığa sebep olan ve sarkan yağ dokusu ilerleyen dönemlerde gözün görmesini de etkilemektedir. Canlı bakışlara sahip olmak için göz alt ve üst kapağına uygulanan göz kapağı estetiği sağlanıyor. Uygulama ile sadece yağ dokusu ağırlığından kurtulmakla kalmayıp yorgun ve bitkin ifade oluşturan sarkmış derilerden de kurtulmak mümkün. 

Tam Gençleşme Göz Kapağı Estetiği İle Artık Mümkün

Göz Kapağı Estetiği nedir?

Göz kapağı estetiği tıp dilinde blefaroplasti olarakta bilinmektedir. Gözlerin alt veya üst göz kapaklarının çoğunlukla yaşlanmaya bağlı sebeplerle oluşan sarkma düşme torbalanma ve kırışma durumlarına karşı uygulanan cerrahi bir işlemdir.

Göz kapağı estetiği alt veya üst göz kapaklarına uygulanan bölgedeki fazla deri ve kas dokusunun alınıp dokuların şekillendirilmesi işlemidir.

Göz kapağı estetiği işlemi üst göz kapağına ve alt göz kapağına uygulanan aynı zamanda göz çevresinde oluşan morlukların torbaların ve kırışıklıkların giderilmesidir.

Göz kapağı estetiği hem yaşın ilerlemesine bağlı hem de genetik yapıdan dolayı oluşabilir. İşlem gevşeyen derinin estetik görünümü bozması ve kişinin gözünün önünü kapatmasına sebep olup görmesini engelleyebilir.

Estetik göz kapağı işlemiyle hem sarkan fazla deri hem de fıtıklaşmış yağ dokusu  kolaylıkla alınır. Göz kapağına ve gözün alt kısmındaki torbalaşmış görüntüyü sağlayan deri kitlesi alınıp gençleşme sağlanıyor.

Vücudumuzda göz kapaklarımız yaşlanmanın en çok kendini gösterdiği ve dikkat çektiği yerdir. Dolayısıyla en çok kullanmış olduğumuz gözümüz ve göz kapağındaki kaslar bölgedeki cildin kırışması da kaçınılmazdır.

İstemsiz kullanımdan kaynaklı yapısı gereği çok hareketli aynı zamanda da çok ince derili olan göz kapaklarında yeraltı çekimiyle kırışıklıklar ve sarkmalar kolaylıkla oluşur. Göz ve çevresindeki sarkmalar ve kırışıklardan göz kapağımızda etkilenmektedir.

Zamanla göz kapakları aşağıya doğru inmektedir. Alnımızın daki istemsiz mimik kullanımı ve kaşlar da göz kapaklarının üzerine düşerek ağırlık sağlamaktadır. Dolayısıyla hem ince derinin kırışması ve gevşemesine olanak sağlamaktadır.

Tam Gençleşme Göz Kapağı Estetiği İle Artık Mümkün

Göz Kapağı Estetiğinin yapılmasını gerektiren durumlar nelerdir?

Kişilerde aşağıya doğru sarkan göz torbaları, kaş yapısı, alının baskısı ve genetik fizyolojik etkenlere bağlı oluşan nedenlerden dolayı her 10 kişiden 1 inde bu şikayetler görülür. Dolayısıyla göz kapağı estetiği de günümüzde çokça tercih edilen bir uygulamadır.

Göz kapağı estetiği ile göz ve çevresinde güzel bir görünüm elde edilir iken hem de kişinin rahat görmesi sağlanır. Ayrıca göz kapakları insan vücudunun en az iz bırakan bölgesidir.

Göz üstündeki ve altındaki sarkma ve torbalanmalar kişide oluşan yorgun ve üzgün bir ifadeye sebep olurken müdahale edilmemesi ile görme açısını da olumsuz etkiler.

Üst göz kapağı estetiği ameliyatında göz kapağındaki sarkan derinin alınmasıyla gözün üzerindeki ağırlığı ve gözde perde etkisini oluşturan deriden kurtulunur. Böylelikle daha rahat bir görme açısı sağlanıyor.

Göz kapağı estetiğinin tercih edilme nedenlerini Dr. Leyla Arvas’dan dinledik..

30 lu yaşlardan sonra kişilerde göz kapağının üst bölgelerinde derinin fazla elastik olup bollaşması görülmektedir. Dolayısıyla gevşeyen derinin göz kapağına yaptığı baskı göz kapağı estetiği kolay ve güvenilir şekilde kaldırılması mümkündür.

Yüzümüzdeki alt ve üst göz kapaklarında zamanla değişimler oluşmaktadır. Göz kapağı estetiğinin yaptırılma nedenlerini sıralamak gerekirse;

  • Göz alt ve üstlerindeki fazla yoğunlaşan yağ dokusuyla deri biriktirmesi
  • Gözün üst kapağındaki sarkan deri
  • Göz altlarındaki torbalanma koyulaşma
  • Gözlerdeki ağırlık nedeniyle oluşan kırışıklık üzgün ve yorgun ifade

Gibi sebeplerle ya da genetik yatkınlık sebebiyle ailenin diğer fertlerinde olan cildin yaşla orantılı değişimler gözlenmektedir.

Alt göz kapağı estetik işleminde gözlerin altındaki gevşeme ve torbalanma durumlarına karşı bölgedeki fazla deri çıkartılırken yine fazla yağ dokuları az miktarda alınıp dağıtılır.

Göz kapağı estetiğinde işlem aynı anda hem üst göz kapağı hem de altı göz kapağı için yapılabilirken sadece biri içinde müdahale tercih edilebilir.

Göz kapağı estetiği ile göz ve çevresine hem gençleşme etkisi sağlanırken göze farklı canlı bir görünüm sağlanır.

Göz kapağı estetiği gençleşme uygulamalarından biridir. Göz kapağı estetiğine sebep olan faktörlerden olan kaşlar alın ve göz çevrelerine de bütünsel olarak işlemler de sağlanabilir.

Göz kapağı işlemi sonrası şişlik kızarıklıklar ortadan kalktığında göz kapaklarının şekli ortaya çıkar dolayısıyla dinç ve gergin bir görünüme kavuşulur.

Göz kapağı estetiğini 18 yaşından büyük gözünün şeklinden memnun olmayan rahatsızlık hisseden tüm kadın ve erkekler rahatlıkla tercih edebilir.  

Göz Kapağı Estetiği ve sonrası hakkında merak edilenler nelerdir?

Uygulama lokal anestezi altında yapılır. Dolayısıyla genel anestezinin getirdiği işlem sonrası semptomlara rastlanmaz.

Göz kapağı işlemi sonrası tamamen düzelme sağlanana kadar güneş ışığından solarium ve benzeri direkt ışına temas edebilecek ortamlardan uzak durulup siyah camlı güneş gözlüğü  kullanılması önerilir.

İşlem öncesi her kişinin farklı yüz anatomisine bağlı uzman ile muayenedeki detaylı inceleme ve testler işlemin kalitesi adına oldukça önemlidir.

Göz kapağı estetiği öncesi genel olarak estetik operasyonlardaki gibi alkol sigara aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaçlardan operasyon öncesi uzak durulması tavsiye edilir.

Göz kapağı işlemi çoğunlukla lokal anestezi yöntemi ile 45-50 dk da uygulanır. Ancak talep edilmesi halinde kişiye genel anestezi uygulanabilir.

Göz kapağı estetiği ameliyatının ardından buz kompleksi uygulanır. Kişi uygulama sonrası birkaç gün içerisinde sosyal günlük temposuna rahatlıkla dönebilir.

Göz kapağı estetiği işlemini plastik cerrahi uzmanı tarafından yapılır. Uygulamanın mucizevi etkisini seçilen işlem deneyimi olan estetik cerrahta çok önemlidir.

İşlem ardından kişiden kişiye değişebilen durumlar oluşabilir. Şişlik ve kızarıklıklar oluşması durumunda ilk 10 gün ardından tamamen iyileşme başlarken birkaç ay içerisinde kızarıklıkların tamamı kaybolur.

Alın ve kaşlar da aşağıya doğru deri sarkması oluşmuş ise göz kapağı estetiğinde tam bir gençleşme sağlanılması amaçlı alın ve kaş müdahalesi gerekir.

 Göz kapağı estetiğinde uygulama yerine yapıştırılan bantlar 2. ve 3. gün ardından alınır. Enfeksiyon oluşma ihtimali göz kapaklarında çok nadirdir. Aynı gün taburcu olunabilir. Beşinci gün dikişler tamamen alınır ve 1 hafta içerisinde büyük oranda iyileşme sağlanır.

Göz kapağı işlemini 30 yaşından sonra yaşlanma belirtileri oluşan ve aynı zamanda medikal olarak ihtiyaç duyan her kişi tarafından uygulanabilir. İşlem ardından daha genç ve dinç bir görünüme kavuşulur.

Ameliyat gibi genel anestezi gerektirmeyen ve gün içerisinde kolayca yaptırılabilen gençlik uygulaması paketlerine dahil çokça tercih edilen bir işlemdir.

Tam Gençleşme Göz Kapağı Estetiği İle Artık Mümkün

Göz Kapağı Estetiği Maliyeti Ne Kadar ?

Göz Kapağı Estetiği işlemi için göz alt üst kapağındaki birikmiş deri ve bütünsel genç ifade adına yüz tiplerine uygulanacak işlem miktarına planına göre uzmanınız tarafından belirlenir.  

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle sizlerde hayal ettiğiniz sıkı bir görünüme kavuşmak isterseniz. 

Göz Kapağı Estetiği İşlemiyle; 

Sizlerde canlı ve doğru ifadeli sağlıklı ve genç görünüm ile sahip olmak için yan etkisiz acısız ağrısız şekilde üstelik alanında uzman, profesyonel, güvenilir bir kadro yardımı ile Göz Kapağı Estetiği fiyatları hakkında bilgi almak için hemen +90 212 241 46 24 noyu arayarak Quartz kliniğe ulaşın veya www.quartzclinique.com adresi üzerinden randevunuzu planlayın.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tam Gençleşme Göz Kapağı Estetiği İle Artık Mümkün