Terörist Sakine’nin kitabı TBMM kütüphanesinde

featured

Örgüt içi hesaplaşma nedeniyle Fransa’da öldürülen PKK’lı Sakine Cansız’ın kitaplarının İBB iştiraki İstanbul Kitapçısı’nda satılması tepki toplamıştı. Bu skandalın üstüne daha büyük bir skandal ortaya çıktı. Terörist Sakine’nin kitaplarının Gazi Meclis’in kütüphanesinde olması büyük tepki topladı. Kitaplar mahkeme kararıyla önce satıştan kaldırılmış, daha sonra toplanmıştı.

TBMM Kütüphanesi’nden açıklama

“Haberlerde bahsi geçen kitap, Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu hükümleri uyarınca TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığına gönderilmiş ve aynı kanun gereğince derleme kütüphanesi olarak TBMM Kütüphanesi kataloğuna kaydedilmiştir. Dolayısıyla TBMM Kütüphanesi tarafından söz konusu eserin satın alınarak kütüphane envanterine eklenmesi gibi bir durum da söz konusu değildir.

Bir derleme kütüphanesi olan TBMM Kütüphanesi, Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunla kendisine verilen görev çerçevesinde ülkemizde basılan tüm eserleri envanterine dahil etmekle yükümlü bulunmaktadır. Bu çerçevede kütüphaneye gönderilen eserlerin kaydı sürecinde herhangi bir denetim ya da yayın seçme-belirleme çalışması yapılmamaktadır.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Terörist Sakine’nin kitabı TBMM kütüphanesinde