Traxtor Palandöken’de Kamp Yapacak

featured

Geçtiğimiz günlerde Mustafa Denizli’nin başına geçtiği İran Liginde mücadele eden Güney Azerbaycan Türklerinin takımı Traxtor Tebriz (Traktör Tebriz FK), yeni sezon öncesi ilk kampını Erzurum Palandöken’de kamp yapacak.

Ayrıca Traxtor’ün twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Traxtor kamp yapılacak olan Palandöken’de hazırlık maçları yapacak.

Traxtor
İran’ın, Tebriz şehrinde bir futbol takımı, ama bir futbol takımından daha fazla anlam taşıyan, taraftarları tarafından İran’daki Türklerin bir simgesi haline gelmiş, bayraklaşmış bir kulüptür. Tebriz’deki Türkler’in sesi, gururu olan Traktör’ü “Futbol, sâdece futbol değildir.”in İran’daki karşılığı olarak kabul etmek mümkündür. Sadece Tebrizlilerin değil, bölgede yaşayan milyonlarca Türk’ün sesi olmuş durumdadır. Maçlarını Tebriz’deki 70.000 (Kimi kaynaklarda 75.000) kişi kapasiteli Yâdigâr İmam Stadyumu’nda oynayan Traxtor ortalama her maçında 80.000 kişilik seyirci -taraftar kitlesinin desteğini almaktadır.

Traxtor taraftları kendilerini Kızıl Kurtlar olarak adlandırıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Traxtor Palandöken’de Kamp Yapacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.