Velican Oduncu Kimdir?

featured
Velican Oduncu

Sosyal medyada isminden çokça bahsedilen Velican Oduncu‘nun kim olduğu oldukça merak ediliyor. Sizler için Velican Oduncu Kimdir? sorunun yanıtını derledik. İşte detaylar..

Velican Oduncu Kimdir?

1964 yılında İstanbul Zeytinburnu’nda doğdu. Doğu Türkistan’dan, Türkiye’ye göç eden bir ailenin çocuğuydu. Genç yaşta ülkücü harekete katıldı. Zeytinburnu’nda işlenen bir cinayet nedeniyle tutuklandı. POLDER’li polislerin ağır işkenceleri nedeniyle birçok cinayeti üstlenmek zorunda kaldı. 14 yaşında cezaevine girdi.

Birkaç cezaevi değiştirdi. Son olarak nakledildiği yer Gaziantep Cezaeviydi. Cezaevi maltasına (havalandırma) konan kuşlara yiyecek verir, onların kendisine alışmasını sağlardı. 16 Temmuz 1988 tarihinde maltada kuşlarıyla ilgilenen Velican halen aydınlanamayan bir sebeple şehit edildi. Arkasından sinsice yaklaşan bir mahkum, Velican’ı şişleyerek katletmişti. 14 yaşında girdiği cezaevinden 24 yaşında tabutla çıktı. Mezarı, İstanbul Güneşli Kabristanı’ndadır.

Hakkında onca şiir yazıldı, onca ağıt yakıldı… İşte onlardan bir tanesi, Ozan Arif’in kaleminden… Şehit Velican Oduncu’ya…

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Velican Oduncu Kimdir?