Yakan Cumalıoğlu Zafer Partisi Kurucuları Arasında

featured

Ümit Özdağ liderliğinde kurulacak olan Zafer Partisi‘nin bugün Ankara’da gerçekleştirilen Kurucular Kurulu Toplantısı’na partinin kurucular kurulunu oluşturan 223 isim katıldı. Özdağ, programda partinin manifestosunu açıkladı. Partinin kuruluş dosyaları yarın İçişleri Bakanlığı’na teslim edilecek ve olağan kongresi yapılacak.

Özdağ, toplantının yapıldığı salona girdikten sonra davetliler tek tek selamlaştı. Türk Milliyetçiliğinin yaşayan abide şahsiyetlerinden olan Yakan Cumalıoğlu‘nun da salonda olması, Cumalıoğlu’nun da partinin kurucuları arasında olduğu mesajını verdi.

Yakan Cumalıoğlu Kimdir?

Genç yaşlarından itibaren Türkçülük hareketi içerisinde yer alan Cumalıoğlu, Türkçülüğün ebedi lideri Nihâl Atsız‘ı da sağlığında tanımış ve Türkçüler Derneği’nde görev almıştır. Cumalıoğlu birçok Türk milliyetçisi kuruluşta görev almış, aynı zamanda Kıbrıs Harekâtı ve sonrasında kurulan KKTC’de aktif görevler almıştır. Bir süre Rauf Denktaş’ın da danışmanlığını yapmıştı. Cumalıoğlu, Halen Orkun Vakfı ve Kıbrıs Milli Koordinasyon Komitesi başkanlığını, Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu üyeliğini yürütmektedir.

İlgili Haber  Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyeleri

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yakan Cumalıoğlu Zafer Partisi Kurucuları Arasında