Almanya’da Neo Naziler Silahlanıyor

featured

Almanya’da, aşırı sağ bağlantılı 750 civarında kişinin, yasal olarak silah sahibi olduğu iddia edildi

Almanya’da, aşırı sağ bağlantılı 750 civarında kişinin, yasal olarak silah sahibi olduğu iddia edildi. Welt am Sonntag isimli Alman yayın organının haberine göre, 2014’te bu rakam 400 civarındaydı. Bahse konu istatistiklerin, Sol Partili Alman parlamenter Martina Renner’in federal hükümete verdiği soru önergesinin yanıtından elde edilen bilgiler olduğu ifade edildi.

Renner konuyla ilgili olarak, “Polis ve silah yasalarının uygulanmasından sorumlu olanlar, acilen söz konusu kişilerin nasıl silah ruhsatı alabildiği sorunuyla ilgilenmeliler.” ifadelerini kullandı.

Renner ayrıca, aşırı sağcılar arasında yasal olarak silah sahipliğinin artması ve mültecilere yönelik silahlı saldırıların artışında belirgin bir örtüşme olduğunu değerlendirdi. Tabanca, yarı-otomatik ve kurusıkı silahların kullanıldığı bu tür saldırıların sayısının 2015 yılında 30 civarında olduğu, 2016 yılında ise bu rakamın 79’a yükseldiği ifade ediliyor.

2016 Ekim ayında aşırıcı “Reichsbürger” hareketine üye olduğu bilinen bir şahıs Bavyera eyaletinde bir polis memurunu öldürmüş, ardından şahsın yasal silah ruhsatı sahibi olduğu ortaya çıkmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Almanya’da Neo Naziler Silahlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.