Ciğerlerimiz Yanıyor – Dalaman-Göcek Yangını

Dün akşam saatlerinde Dalaman’da henüz tespit edilemeyen bir nedenle başlayan orman yangını, Göcek sınırlarına dayandı. Arazinin engebeli oluşu nedeniyle itfaiye ve orman işleri ekipleri yangına müdahale etmekte zorlanıyor. Bölgeden gelen haberlere göre, ormanlık alan çok sayıda yabani hayvan yangın nedeniyle öldü.

Muğla’nın Dalaman ilçesinden başlayan Fethiye’nin turistik Göcek Mahallesi’ne kadar yayılan orman yangını, ekiplerin yoğun çabası sonucu 18 saatte kontrol altında alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 350 hektarlık alan zarar gördü. Ancak tamamen söndürülemeyen yangın zaman zaman bazı bölgelerde yeniden başlıyor. Dalaman ilçesinin kırsal Karacaağaç Mahallesi’nde dün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, yüksek sıcaklık, düşük nem ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayılıp Fethiye ilçesine bağlı Taşbaşı, Gökçeovacık ve turistik Göcek mahallelerine kadar ulaştı. Ekiplerin özverili çalışması sonucunda yangın tamamıyla söndürüldü.

Göcek Nerede?

Göcek, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir mahalledir. Göcek Mahallesi, Fethiye İlçesi’nin batısında ve Dalaman İlçesi ile sınırında bulunmaktadır. Batısı Akdeniz, kuzey batısı Dalaman İlçesi, kuzeyi Gökçeovacık Mahallesi ve doğusunda İnlice Mahallesi bulunmaktadır.  Nüfusu 2019 yılı itibariyle 4.186 kişidir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ciğerlerimiz Yanıyor – Dalaman-Göcek Yangını

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.